N-are carte, dar are parte de foarte mulți bani. Știți cât câștigă un cioban, lunar?

Greva prelungită a profesorilor din România a fost comentată la postul de radio Europa FM. Implicați au fost mai mulți ascultători, unul dintre aceștia făcând o comparație între salariile dascălilor și cele ale ciobanilor.

N-are carte, dar are parte de foarte mulți bani. Știți cât câștigă un cioban, lunar?

”Eu am 80 de vaci. Am un cioban pe care îl plătesc cu 3.200 de lei plus un pachet de țigări pe zi, ca bonuri de masă. Vă spun că nu știe să scrie, să citească, nici măcar ora pe telefon!

Ce pot să spun despre profesoara copilului meu, care primește 2.300 de lei? Și sunt ciobani aici care câștigă și 7.000 de lei”, a precizat unul dintre ascultători, în emisiunea Deșteptarea.

”Dacă aș fi politician, n-aș mai ieși din casă”, a comentat unul dintre moderatori.

Câți lei primește SALARIU un cioban în România, în 2023

Ciobănia este printre meseriile cele mai dificile, de aceea nu oricine reușește să reziste la o fermă.

În altă ordine de idei, până să își facă griji cu noii angajați în ciobănie, fermierii se concentrează pe vânzările așteptate de Paște. Comparativ cu anul precedent, carnea de miel va fi mai scumpă în 2024,crescătorii afirmând că trebuie să ridice prețurile din cauza inflației. Cel mai probabil, carnea de miel va fi cu 50% mai scumpă față de 2022.

Astfel, potrivit botosaneanul.ro, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor „Popăuți” a angajat șase ciobani, iar în ofertă au specificat faptul că se dă și un concurs.

Alții mai citesc și:   Calendar ortodox 29 iulie 2023: Ce sărbătoare e sâmbătă?

Salariul anunțat de instituția angajatoare a pornit de la 3.850 lei, singura condiție pusă fiind cea a studiilor: generale sau medii. Oferta, destul de avantajoasă, ținând cont de nivelul salarizării din România, a presupus angajare cu contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, program de 8 ore pe zi.