Calendar ortodox 29 iulie 2023. Sâmbătă este sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă! Un mare sfânt făcător de minuni este prăznuit de mii de creștini!

Este sărbătoare mare pentru mii de creștini! În fiecare an pe data de 29 iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mucenic Calinic.

Iată tot ce trebuie să știi despre Sfântul Mucenic Calinic!

Calendar ortodox 29 iulie 2023. Cine a fost Sfântul Mucenic Calinic?

Sfântul Mucenic Calinic s-a născut în Cilicia. În anul 290, perioadă în care Sfântul era stabilit în cetatea Ancira din Galatia, a fost arestat de păgâni și dus în fața dregătorului Sacerdon.

Dregătorul Sacerdon îi cerea Sfântului Mucenic Calinic să renunțe imediat la credința pe care o avea în Iisus Hristos.

Acesta a refuzat cererea lui Sacerdon, iar în momentul în care dregătorul a auzi asta, i-a spus că va fi supus la chinuri inimaginabile. Sfântul i-a răspuns:” Mie dorit îmi este a suferi pentru Domnul meu, precum îi este pâinea celui flămând.”.

După dialogul purtat cu Sacerdon, Sfântul Mucenic Calinic a urmat o întreagă perioadă de chinuri. Acestuia i s-au pus în picioare încălțări de fier, care aveau cuie. Ulterior, Sfântul a fost fugărit pri toată cetatea Gangra.

În ciuda tuturor chinurilor pe care le-a îndurat, se pare că Sfântul Mucenic Calinic nu a fost deloc afectat de cele întâmplate, pentru că nu a simțit deloc durerea cauzată de încălțările de fier. În timp ce era torturat, Calinic cânta psalmul lui David:” Așteptând, am așteptat pe Domnul, și a căutat la mine și a auzit rugăciunea mea.

Și m-a scos din groapa patimilor și din tina noroiului, și a pus pe piatră picioarele mele și a îndreptat pașii mei”.

Alții mai citesc și:   Vestea zilei pentru pensionari! Nicolae Ciucă a anunțat că Legea Pensiilor va fi modificată. Toți românii vor fi afectați de schimbări

Ca sfârșit tragic, dregătorul Sacerdon a hotărât să-l arunce pe Sfântul Mucenic Calinic în foc. În acel moment, Mucenicul și-a dat sufletul, dar, în mod miraculos, trupul său a fost găsit neatins de flăcări de către cei care l-au persecutat.