Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţă, atenţionări Cod galben de furtună în localităţi din şapte judeţe din Muntenia şi Oltenia, dar şi un Cod galben de vânt puternic în Dobrogea. Ce anunț au făcut meteorologii.

Cu toate că ne aflăm în ultima, dar și cea mai călduroasă lună din an, iată că vremea rea continuă să își facă simțită prezența prin ploi, furtuni și vijelii în mai multe zone din țară.

Cod galben de furtună în șapte județe

În acest fel, potrivit informațiilor emise de specialiștii ANM, în următoarea oră, în localităţi din judeţele Ialomiţa, Prahova, Buzău, Gorj, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, local averse care vor acumula 15-20 litri/mp.

Și acesta nu este singurul avertisment al meteorologilor. În acest fel, până la ora 9:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea se vor semnala, local şi temporar, intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55 – 60 km/h.

Aceste avertizări de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru Muntenia pentru luna august

În Muntenia, din data de 21 august 2023 se va mai răci ușor, astfel încât mediile diurne pe toată perioda vor varia între 30 și 34 de grade Celsius.

Cu toate acestea, regimul termic nocturn va avea variații între 15 și 18 grade Celsius mediat regional, cu cele mai scăzute valori între 14 și 17 august și din nou între 23 și 27 august.

Alții mai citesc și:   N-are carte, dar are parte de foarte mulți bani. Știți cât câștigă un cioban, lunar?

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în aproape fiecare după-amiază, însă acestea se vor semnala cel mult local.