,,Am început să tremur”. Autoarea crimei din Mangalia și-a recunoscut fapta. Aceasta a oferit detalii tulburătoare despre cum s-a întâmplat totul

Loredana, tânăra de 18 ani care și-a ucis prietena într-un hotel din Saturn, a recunoscut toate cele întâmplate. Aceasta a reconstituit scenariul crimei, detaliu cu detaliu, întreaga tragedie pornind de la o ceartă între cele două.

După ce Alina, fata ucisă fără milă, a încetat din viață, agresoarea dezvăluie că a desfășurat o amplă operațiune pentru a-și ascunde urmele.

De la ce a pornit crima din Mangalia
În spatele crimei din Mangalia se ascunde o poveste desprinsă, parcă, din filmele de groază. La o zi distanță după ce au apărut imaginile din noaptea asasinatului, Loredana a refăcut, în amănunt, filmul faptelor sale înfiorătoare. Ea a povestit, de la cap la coadă, șirul evenimentelor: de la ce a început totul, până la descoperirea cadavrului Alinei în parc.
,,Menționez că recunosc săvârşirea faptei de care sunt acuzată, în sensul că am agresat-o pe Ciobanu Elena-Alina cu un cuțit producându-i decesul, menționez că mă cunoşteam cu colega mea, Ciobanu Elena-Alina, cu care am venit împreună din localitatea de domiciliu din Județul Vaslui să lucrăm pe litoral.

Menționez că lucram împreună la Hotel Narcis din staţiunea Saturn, însă eram cazate la Hotel Semiramis din aceeași stațiune”, a declarat Loredana, conform observatornews.ro.
,,Lucrăm 7 zile pe săptămână, 9 ore pe zi, iar în contract scris 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Cu Elena mă cunoşteam de mult, întrucât eram colege de clasa din clasa întâi. Menționez că aveam cu Elena o relație ceva mai din diferite motive inclusiv legate de serviciu şi ne-am mai certat, motiv pentru care am cerut pe parcurs șefilor să ne schimbe camerele şi să stăm separat. Acest lucru l-am cerut lui Matei George şi Adrian Munteanu, însă s-a tot tergiversat mutarea noastră, pentru a sta separat”, mai adaugă tânăra, potrivit sursei citate.

Loredana nu a vrut să-și ucidă prietena

Sâmbătă seara au avut loc discuții contradictorii între Loredana și Alina, despre plecarea ei. Într-un acces de furie, prietena Alinei a luat un cuțit de bucătărie și a înjunghiat-o în gât, provocându-i răni grave. Chiar dacă intenția inițială nu a fost de a o ucide, incidentul a dus la decesul victimei după aproximativ jumătate de oră.

,,În seara zilei de 05.08.2023, am mai avut nişte discuții contradictorii cu Elena legate de plecarea ei acasă, întrucât știam că vrea să plece din hotel. În camera noastră aveam un cuțit de bucătărie pentru a-l folosi la prepararea hranei.

Într-un moment de furie, întrucât Elena îmi răspundea evaziv, am început să tremur, am luat cuțitul care era pe un raft şi inițial am ezitat însă după aceea am înjunghiat-o în gât. Menționez că Elena nu dormea, însă stătea întinsă în pat cu ochii închiși și față către perete. Menționez că eu nu am vrut să o omor, însă am avut un moment în care mi-am pierdut firea și am săvârșit această faptă.

După ce am înjunghiat-o Elenei îi curgea sânge din gură şi din rana făcută cu cuțitul horcăia, motiv pentru care am încercat să îi pun mână la gură să nu se audă în celelalte camere. A durat aproximativ o jumătate de oră până a decedat timp în care m-a zgâriat pe mâna și pe gât şi chiar și pe spate”, relevă fata acuzată de crimă, potrivit observatornews.ro.

Ce s-a întâmplat după ce inima Alinei a încetat să mai bată
Agresoarea a detaliat că, după decesul Alinei, a luat valiza ei și a ieșit din hotel, în căutarea unui taxi. Fără a ști ce este în troler, un coleg a ajutat-o să-l pună în portbagajul taxiului cu care, inițial, Loredana ar fi vrut să se întoarcă acasă, la Vaslui. Însă, ulterior, aceasta s-a răzgândit și a cerut taximetristului să o ducă în altă parte.

„Camera în care locuiam are numărul 111. Menționez că în cameră s-a murdărit de sânge aşternutul de pe patul ei, mocheta și salteaua. După ce a decedat am luat valiza Elenei, am scos hainele ei întrucât avea bagajul deja făcut și cu greu am introdus-o în valiză. Am luat valiza şi am ieşit din hotel pe la ieşirea din spate şi am folosit liftul că să cobor.

Am stat câteva minute în afara hotelului să îmi revin şi am decis să chem un taxi dar nu eram decisă unde să merg. Am găsit un taxi de Google pe internet şi taximetristul m-a întrebat în mod repetat ce am în valiza, timp în care a venit şi un coleg de muncă pe nume Vali, căruia i-am zis că plec acasă. Acesta m-a ajutat să pun valiza în portbagajul taxiului, după care Vali a plecat. M-am urcat în taximetru în dreapta față și i-am spus taximetristului că vreau să merg la bancomat şi că ulterior mă voi decide unde merg. Eu nu eram murdară pe haine deoarece mă schimbasem în cameră”, a detaliat Loredana, potrivit observatornews.ro.

De asemenea, conform informațiilor din aceeași sursă, tânăra de 18 ani mărturisește faptul că: „Taximetristul a observat că am vânătâi pe faţă şi pe gât însă eu i-am zis că m-am lovit la muncă. Am plecat spre bancomat și taximetristul m-a dus la un bancomat BRD din câte îmi amintesc şi cred că am scos 2.000 lei şi am revenit în taximetru cerându-i taximetristului să mă ducă în Vaslui.

Acesta a refuzat şi a întrebat un alt coleg dacă doreşte să mă ducă și acesta a răspuns afirmativ solicitându-mi pentru acest serviciu 1.500 lei. Până să ne întâlnim cu taximetristul care trebuia să mă ducă la Vaslui eu m-am răzgândit şi i-am solicitat taximetristului să mă ducă de unde m-a luat”.

Care a fost destinația finală a Loredanei
Într-un final, după ce s-a tot gândit unde să se ducă, atacatoarea l-a rugat pe șofer să o ducă la parcul unde avea să-și abandoneze prietena decedată.

„Pe drum m-am gândit că ar fi mai bine să mă lase în parcul din apropiere, pe unde treceam şi a fost de acord. Probabil pentru că păream derutată taximetristul m-a întrebat dacă are cine să mă ia însă la insistențele mele acesta m-a lăsat în acel parc.

După ce a oprit taximetrul, taximetristul m-a ajutat să dau jos valiza din portbagaj și m-a tot întrebat ce am în valiza deoarece era foarte grea. I-am răspuns că am haine şi rechizite pentru școală. Taximetristul m-a crezut şi a plecat. Pentru cursă i-am dat taximetristului 200 lei deși valoarea cursei era de 20 lei”, mărturisește agresoarea, potrivit observatornews.ro.

Înainte de a abandona trupul neînsuflețit al victimei, Loredana a inspectat zona pentru a se asigura că nu sunt persoane sau camere de luat vederi care să o depisteze. Ulterior, ea a lăsat cadavrul sub o bancă, după care s-a întors la camera de hotel pentru a scăpa de arma atacului și pentru a curăța urmele lăsate în urma crimei violente.

„Am mai stat câteva minute, m-am uitat în jur să văd dacă sunt camere de filmat sau persoane care m-ar putea vedea și întrucât nu era nimeni m-am apropiat de prima bancă şi am abandonat trupul Elenei sub această bancă. Am încercat să o pun pe bancă dar era grea şi nu am putut. Am luat valiza cu mine şi am plecat la hotelul unde eram cazată.

Menționez că eram imbracată cu un hanorac cu mai multe culori deschise, cu glugă pe cap, pantaloni negri şi pantofi sport negri. M-am deplasat pe jos până la hotelul unde eram cazată şi am început să fac curățenie în cameră, ştergând urmele de sânge de pe mochetă şi de pe perete şi am luat lenjeria şi hainele murdare de sânge şi le-am pus într-un sac de plastic gen sac de pubelă de culoare albastru.

Acest sac l-am dus dimineaţă în jurul orei 10 în tomberonul hotelului. Cuțitul îl pusesem sub salteaua patului meu iar după ce am dus sacul mai sus menționat mi-am amintit şi de cuțit, l-am luat şi l-am ambalat într-un sac din plastic de culoare galbenă pentru găleata de gunoi și l-am dus la ghenă hotelului Narcis.”, adaugă ea, conform sursei citate.

La scurt timp, autoarea faptei a fost preluată de către polițiști

A doua zi, Loredana s-a întors la muncă, comportându-se de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Însă, chiar dacă agresoarea a încercat să nu dea nimic de bănuit, nu a durat mult timp și a fost luată la secție de către polițiști, de la hotelul la care lucra.

,, Elena era imbrăcată cu o bluza roz şi pantaloni scurți tip colanți roz cu bleu. Ştiu că Elena avea un tatuaj temporar pe una dintre mâini dar nu îmi amintesc pe care anume. Am observat tatuajul când am pus-o în valiză. În jurul orei 10.00 am mers la serviciu, în hotelul Narcis. Menționez că am apucat să stau o ora în pat dar nu am reuşit să dorm.

În timp ce mă aflăm la serviciu, în jurul orei 15.00 a venit un echipaj de Poliție care m-a preluat şi condus la sediul Pol. Mun. Mangalia, unde am fost întrebată de unde provin leziunile pe are pe am. Inițial am spus că am căzut însă ulterior am recunoscut fapta deoarece am văzut în filme faptul că dacă recunoşti fapta săvârşită primești o pedeapsă redusă.”, a mai spus tânăra, după cum scrie observatornews.ro.

În urma acestor mărturisiri, potrivit sursei citate, Loredana a ținut să aducă în vedere că regretă fapta comisă: „Regret săvârşirea faptei şi menționez că nu am fost conștientă de ceea ce am făcut. Chiar am fost cele mai bune prietene de-a lungul anilor”.