Veste bună pentru acești români! Luna aceasta vor avea mai mulți bani. Iată cine sunt beneficiarii și despre ce sumă este vorba

Peste 3 milioane de români se vor bucura de mai muți bani în luna iunie. Iată cum este posibil acest lucru.

O categorie de români se bucură de ajutor din partea statului. Acest ajutor este de aproximativ 700 de milioane de lei, în luna iunie.

Veste bună pentru acești români! Luna aceasta vor avea mai mulți bani. Iată cine sunt beneficiarii și despre ce sumă este vorba

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, peste 3 milioane de români vor rămâne în luna iunie cu mai mulți bani în buzunar! Acest lucru este posibil pentru că au fost efectuate, deja, plățile pentru cardurile de energie, valoarea totală a acestora fiind de 678 de milioane de lei.

Este vorba despre 3 milioane de plăți. 145.000 dintre acestea, în valoare de peste 30 milioane de lei, au fost făcute prin intermediul platformei online.

Cea mai spectaculoasă creștere vizează plățile pentru lemne de foc. În acest caz, cardurile de energie au fost utilizate de peste 92.000 de beneficiari.

„Compensarea facturilor la energie este unul dintre programele cu cel mai mare număr de beneficiari pe care le-am derulat în sprijinul persoanelor vulnerabile, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) și constituie un sprijin real pentru plata facturilor la energie pentru 4 milioane de români.

Împreună cu Poșta Română, urmărim zi de zi modul în care se derulează acest program pentru a interveni atunci când identificăm dificultăți în implementare. Chiar în cursul acestei luni, reglementările au fost completate și simplificate pentru a face acest sprijin mai eficient.

Astfel, într-o singură lună – mai – s-au făcut de peste 5 ori mai multe plăți pentru lemne decât în primele două luni de program.
Mai mult, ne-am asigurat că permitem plata datoriilor mai vechi de 2023 și că prima tranșă de 700 de lei virată pe carduri poate fi folosită până la sfârșitul anului. Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Sprijinul de 700 de lei, anunțat de ministrul Boloș, va fi acordat începând cu luna septembrie și va putea fi folosită până la finalul anului.

Acești bani vor putea fi folosiți pentru plata următoarelor servicii/produse: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleți, brichete, combustibili lichizi sau solizi și orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.