Weekend-ul va aduce o vreme foarte capricioasă, cu variații mari de temperatură. După zilele însorite vin ploi și vânt puternic.

Weekendul aduce vreme schimbătoare, cu temperaturi oscilante de la zi la noapte. Meteorologii anunță o răcire drastică a vremii după temperaturile de vară.

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, va fi destul de rece în jumătatea nordică a țării, dar și în sud-vest. Local, în zonele de vale, temperatura va scădea dimineața sub 4- 5 grade.

Pe parcusul zilei de sâmbătă, temperaturile cresc. În estul și sud țării, maximele vor atinge 24 – 27 de grade la prânz, dar valori de peste 20 de grade se vor înregistra și în celelalte regiuni. În același timp, vântul va începe să se intensifice în zonele de munte, în special în Carpații Orientali, unde sunt așteptate rafale de peste 70-80 km/h.

Duminică, în prima partea zilei termometrele vor arăta până la 25-27 de grade în unele zone, dar de după-amiaza un aer rece va pătrunde dinspre nord. În jumătatea estică a țării, temperatura va scădea chiar și cu 5-10 grade în doar 2-3 ore. Local, în Moldova, Dobrogea, nord-estul Munteniei și în zonele de munte, rafalele maxime pot atinge și depăși 80-90 km/h.

Frontul va fi însoțit și de unele ploi locale, în general slabe cantitativ în afara arealelor montane, potrivit meteoradar.ro.

Alții mai citesc și:   Când se schimbă ora în 2023? România trece la ora de iarnă! În acest weekend din octombrie vom dormi mai puțin