Un cutremur de 7,4 grade a fost resimțit. Alerta de tsunami a fost emisă în această zonă

Întreaga lume trece printr-o perioadă extrem de dificilă, cu multe condiții meteorologie rar întâlnite.

Cutremurele au început să fie resimțite tot mai des atât în țară, cât și în străinătate, iar magnitudinea acestora este tot mai îngrijorătoare pentru specialiști, dar și pentru oameni.

În dimineața duminicii de 16 iulie 2023, peninsula Alaska a resimțit un cutremur de 7,4 grade, iar potrivit specialiștilor de la United States Geological Survey (USGS), acesta a fost un fenomen realizat la suprafață, fiind produs la o adâncime de 9,3 km.

Imediat după ce seismul s-a produs, autoritățile au reacționat și au trimis o alertă de tsunami pentru regiunile din Pacific, apropiate de zona în care a avut loc cutremurul.
Avertismentul emis de autorități a fost emis în contextul riscului de formare a unor valuri puternice și periculoase în urma seismului ce s-a produs. Deși oamenii își doresc să afle mai multe despre acest seism puternic, autoritățile nu pot oferi foarte multe detalii, deoarece își doresc să monitorizeze situația, pe baza cărora să ofere evaluări ale motivului, dar și efectele pe care le-a avut.

Specialiștii în dezastre și salvatori din acea regiune se pregătesc pentru a interveni rapid în cazul în care acest lucru va fi necesar. Oamenii din zonele afectate sunt încurajate să rămână calme, dar mai ales în siguranță, relatează spynews.ro.

Un cutremur a avut loc în România
Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCPDF) a anunțat un nou cutremur ce i-a luat prin surprindere pe români, iar specialiștii consideră că acesta a avut magnitudinea de 3, semnalând o mișcare tectonică de o intensitate moderată. Seismul a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, la ora locală 3:04, în zona seismică Vrancea, situată în județul Buzău.

Specialiștii au analizat fenomenul seismic și au înregistrat cutremurul a o adâncime considerabilă, de aproximativ 130,9 kilometri, iar epicentrul a fost localizat în următoarele coordonate: la 51 de kilometri vest de Focșani, la 54 de kilometri nord-vest de Buzău, la 65 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, la 72 de kilometri est de Brașov și la 82 de kilometri nord-est de Ploiești.