La o căutare pe internet poți descoperi o multitudine de monede și bancnote vechi, dar și dispozitive din „epoca veche” care sunt scoase la vânzare. Colecționarii sunt cei mai încântați, când vine vorba de astfel de obiecte. De data aceasta, pe platforma OLX este scoasă la vânzare o monedă de 50 de bani. Mai cu seamă, anunțul face referire la moneda cu Revoluția din 1989. Iată mai jos, în articol, la ce preț se vinde.

Colecționarii pot găsi mici „comori” pe internet. La o căutare mai atentă, chiar și pe site-urile specializate în acest sens, pot descoperi o mulțime de obiecte ale „epocii trecute”. Cei care doresc să își întregească colecțiile cu diverse obiecte ar putea ajunge să plătească o mică avere. Însă, de data aceasta, în prim-plan se află o monedă de 50 de bani. Este vorba despre moneda emisă de Banca Națională a României, din metal comun, care are o greutate de 6,1 grame. Face referire la Revoluția de la 1989.

Un utilizator a încărcat pe platforma OLX un anunț prin care dorește să ofere spre vânzare o monedă de 50 de bani , emisă în anul 2019. Potrivit anunțului, moneda cu Revoluția din Decembrie 1989 se vinde la prețul de 300 de lei. Utilizatorul, însă, a menționat faptul că prețul este negociabil. În plus, moneda veche este „nefolosită și păstrată în condiții speciale”.

Detaliile care apar pe această monedă de 50 de bani cu Revoluția de la 1989

Detaliile fac, întotdeauna, diferența. În continuare, vă prezentăm elementele speciale pe care le are această monedă de 50 de bani cu Revoluția din Decembrie 1989. În primul rând, pe avers apare un bărbat care arată semnul victoriei. În mână, acesta ține tricolorul fără stemă. Inscripțiile „ROMANIA” și „2019” apar în formă de arc de cerc. În mijloc sus apare stema României. De altfel, tot pe avers apare și valoarea nominală a acestei monede, „50 BANI” și litera „N” (semn distinctiv).

Alții mai citesc și:   Vremea se schimbă radical: ciclonul lovește România; principalele zone vizate

Pe revers, apare o imagine din timpul Revoluției din Decembrie 1989. De altfel, în inscripția circulară apar notate următoarele elemente: „1989” și „REVOLUTIA ROMANA DIN DECEMBRIE”. Moneda are o greutate de 6,1 grame și un diametru de 23.7 de milimetri. Tirajul maxim a fost de 50.000 de piese.