Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, spune că, deocamdată, nu se vede din partea Federaţiei Ruse o încetinire a intenţiei şi a mobilizării de resurse pentru continuarea războiului din Ucraina.

El şi-a exprimat temerea, sâmbătă, că preşedintele Vladimir Putin “va persevera în greşeală”, iar conflictul din Ucraina va mai dura, probabil, câteva săptămâni.

“Conflictul va mai dura. Adică avem informaţii, evaluăm şi noi, anticipăm lucrurile şi avem…, aţi observat cât de mare este precizia cu care ştim şi anticipăm lucrurile. Nu pot spune cât de mult va dura, pentru că depinde de foarte mulţi factori, inclusiv de natură economică, presiunea sancţiunilor, presiunea opiniei publice, dar probabil câteva săptămâni vom mai avea de conflict şi îmi e teamă şi ne este teamă şi ne uităm cu mare îngrijorare la victimele omeneşti, la faptul că avem acum 3 milioane şi ceva de refugiaţi ucraineni, probabil că numărul va creşte, avem astăzi 6,5 milioane de persoane deplasate intern, în interiorul Ucrainei, probabil că va creşte, să sperăm că în cele din urmă o formulă diplomatică şi politică va putea fi posibilă, dar deocamdată nu vedem din partea Federaţiei Ruse o încetinire a intenţiei şi a mobilizării de resurse pentru continuarea războiului. Este continuarea într-o greşeală strategică deja destul de gravă făcută de preşedintele Putin, ne este teamă că va persevera în greşeală”, a declarat Geoană, la Digi 24, conform Agerpres.

Secretarul general adjunct al NATO le-a transmis încă o dată cetăţenilor români să aibă încredere că Alianţa Nord-Atlantică va avea grijă să nu transforme “un conflict deja foarte, foarte brutal şi sângeros într-un conflict şi mai mare între NATO şi Federaţia Rusă”.

Alții mai citesc și:   6 zodii încep în această noapte o perioadă cu succes și bucurii. Fecioarele vor trăi o perioadă plină de realizări

“Aţi vorbit de Summitul NATO de săptămâna viitoare. Liderii noştri vor discuta, evident, cum vom putea continua să sprijinim Ucraina – şi o vom sprijini -, având multă grijă să nu transformăm un conflict deja foarte, foarte brutal şi sângeros într-un conflict şi mai mare între NATO şi Federaţia Rusă şi vreau să aibă românii încredere că ştim să păstrăm această linie de echilibru între sprijin continuu şi real pentru Ucraina, să se poată apăra. Acest lucru este în conformitate cu dreptul internaţional, pentru că dreptul la autoapărare este consfinţit în Carta ONU, deci este un lucru pe care îl facem conform legii internaţionale”, a precizat Mircea Geoană.