Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de averse torențiale, care vizează mai multe zone ale țării.

Potrivit meteorologilor, astăzi, între orele 14:00 și 23:00, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale.

Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vremea rea, care va rămâne în vigoare de astăzi, de la ora 10:00, până mâine, la ora 10:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Un nou ciclon ameninţă România | Cod galben de vijelii şi grindină. Ce zone sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că până vineri noapte în 17 județe din țară se vor manifesta perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Până vineri, la ora 23:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, precum şi la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi, izolat, de peste 40 l/mp.

Alții mai citesc și:   Cătălin Măruță, în stare de șoc! S-a întâmplat în direct la PRO TV: Stai să-mi revin

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte, transmit meteorologii.

Judeţele care se vor afla sub Codul galben de vreme rea sunt: Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava (partea de vest), Mureş, Harghita, Braşov, Covasna.

În Capitală, în intervalul 8 iunie, ora 12:00 – 9 iunie, ora 23:00, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 28 – 30 de grade, iar cea minimă de 13 – 15 grade.