Mâine, pe data de 4 iunie, este prima zi de Rusalii. Este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox, iar creștinii trebuie să fie foarte atenți să respecte această sărbătoare. Pentru ziua de mâine este bine să rostești o rugăciune, deoarece se spune că îți va îndeplini toate dorințele. Iată ce cuvine sfinte să spui mâine!

Sărbătoarea de Rusalii, care are cruce roșie în calendarul ortodox, se sărbătorește pe 4 și 5 iunie, când are loc Pogorârea Duhului Sfânt. Mâine, pe data de 4 iunie, este foarte important să rostești o rugăciune. Îți va îndeplini dorințele.

Ce rugăciune să rostești de Rusalii

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești mâine, de Rusalii, îți va îndeplini toate dorințele. Creștinii ortodocși trebuie să meargă la biserică pentru a spune această rugăciune, însă pot face asta și de acasă.

„Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti;

prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua botezului nostru. Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi. Aşa, o Preabunule, nu Te scârbi de necurăţia noastră, nici de rănile păcatelor; ci le tămăduieşte pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecătoare.

Luminează mintea noastră, ca să cunoaştem deşertăciunea lumii şi a celor ce sunt în lume; înviază ştiinţa noastră, ca neîncetat să vestească nouă ceea ce se cuvine, a face şi ce se cuvine a lepăda;

Alții mai citesc și:   Veste rea pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu noua lege a pensiilor de la 1 septembrie

îndepărtează şi înnoieşte inima noastră, ca să nu izvorască mai mult ziua şi noaptea gânduri rele şi pofte necuvioase. Îmblânzeşte trupul şi stinge cu insuflarea Ta cea dătătoare de rouă văpaia patimilor, prin care se întunecă în noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

Iar duhul lenevirii, al mâhnirii, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert goneşte-l de la noi. Și ne dă nouă duhul dragostei şi al răbdării, duhul blândeţii şi al dreptăţii, ca îndreptând inimile cele slăbite şi genunchii, fără de lenevire să călătorim pe calea sfintelor porunci.

Și aşa, ferindu-ne de tot păcatul şi împlinind toată dreptatea, să ne învrednicim a primi sfârşit creştinesc şi neruşinat şi a intra în Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne închina Ţie, împreună cu Tatăl şi cu Fiul, cântând în vecii vecilor: Treime Sfântă, slavă Ţie!”, este rugăciunea pe care trebuie să o spui de această sărbătoare.

Ce să nu faci de Rusalii

În zilele de Rusalii nu ai voie să speli haine și nici să faci curat în casă. În această zi nu se merge în locuri pustii, păduri sau fântâni, fiindcă poți întâlni spiritele rele. Oamenii nu au voie să dezvăluie secrete în aceste zile și nici să se certe, deoarece vor fi pedepsiți.

Nu se pleacă pe distanțe lungi de acasă, astfel că nu sunt recomandate călătoriile. Nu vei merge la scăldat, pentru că există riscul de înec și nici să nu te urci în copac. Începând de duminică, în prima zi de Rusalii, nu se culeg plante medicinale timp de 9 săptămâni.

Alții mai citesc și:   Copiii primesc alocații mai mari. La ce sume au ajuns acestea