Rudolph Isley, unul dintre cei trei fraţi care au format grupul american de succes The Isley Brothers, autor al hiturilor „Shout” şi „This Old Heart Of Mine”, a murit, miercuri, la vârsta de 84 de ani, a anunţat formaţia.

„Paradisul a câştigat încă un înger. Inimile noastre sunt îngreunate la momentul la care anunţăm moartea fratelui nostru iubit, Rudolph Isley”, a scris familia lui pe reţelele sociale ale grupului.

În comunicat nu se precizează cauza morţii sau data la care a survenit decesul, însă mai multe media americane au relatat că Rudolph Isley a murit în somn, miercuri, la domiciliul său din Chicago.

Cântăreţul s-a născut în Cincinnati, Ohio, în 1939 şi a fondat împreună cu fraţii săi trupa The Isley Brothers în anii 1950, notează AFP; citată de Agerpres.

Iniţial un grup de gospel, The Isley Brothers a devenit cunoscut datorită hiturilor rock şi funk „Shout”, lansat în 1959, „This Old Heart of Mine” (1966) şi „It’s Your Thing” (1969), care a fost recompensat cu un Grammy, premiu prestigios în industria muzicală americană.

Grupul a fost inclus în panteonul american al muzicii, Rock and Roll Hall of Fame, în 1992.

Rudoph Isley a părăsit grupul în 1989 pentru a deveni pastor.

Alții mai citesc și:   Bancul zilei : mama și fiica ei