România a pierdut în ultima vreme o mulțime de persoane importante, care au avut un rol foarte important. De data aceasta, a plecat dintre noi unul dintre cei mai apreciați arhitecți, celebru pentru realizările sale din Capitală și proiectele mari pe care le-a coordonat.

A murit Gheorghe Leahu

România este din nou în doliu, după ce a mai pierdut o mare personalitate. Arhitectul Gheorghe Leahu, cunoscut pentru picturile sale în acuarelele care prezintă imagini inedite ale Bucureştiului. A avut o implicare accentuată în proiectele din perioada comunismului și a făcut mereu ceea ce i-a plăcut.

Anunțul tragic al morții a fost făcut de către Uniunea Arhitecților din România, care a transmis un mesaj emoționant cu ocazia acestui eveniment tragic. Din primele informații, se pare că bărbatul avea ceva probleme de sănătate puse pe seama vârstei înaintate, ajungând la venerabila vârstă de 89 de ani. Cu toate acestea, nu a putut sta departe de pasiunea lui până în urmă cu puțin timp.

„Despărţirea de un prieten drag, de un om admirabil, care a iubit oraşul ridicându-i clădiri imaginate de el şi care a lăsat moştenire generaţiilor viitoare, prin minunatele sale acuarele, farmecul trecutului Capitalei noastre, este foarte grea. (…) Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!”, a transmis muzeul.

Potrivit sursei citate, sicriul arhitectului va fi depus la capela Cimitirului Bellu, unde toți oamenii îi pot aduce un ultim omagiu. Cei care l-au cunoscut îl pot conduce pe ultimul drum duminică, 20 Februarie, când va avea loc înmormântarea. O mulțime de oameni sunt așteptați să participe la acest eveniment dureros, când va fi condus pe ultimul drum un mare artist.

Alții mai citesc și:   Angela Pearl, Horoscop Special Pentru Toamna 2023. Astrele Schimba Multe Destine

Arhitectul a avut o carieră de succes și o mulțime de altercații cu dictatorul Nicolae Ceaușescu. Leahu declara despre acesta că niciodată nu înțelegea proiectele sale și de aici incepeau certurile și contrazicerilor.