Pensionarii cu venituri mici ar putea primi a 13-a pensie

Vești bune pentru pensionarii cu venituri mici: Coaliția de guvernare ia în calcul acordarea celei de-a 13-a pensii în acest an. Anunțul a fost făcut recent de premierul Nicolae Ciucă, care a precizat că acest ajutor social va fi acordat într-o singură tranșă, persoanelor vârstnice cu venituri cuprinse între 1000 și 1500 de lei.

Deși guvernul nu a luat încă o decizie finală în acest sens, se pare că suma pe care ar urma să o primească pensionarii cu venituri modeste va fi similară cu cea oferită anul trecut, de 700 de lei.

Această decizie vine în contextul în care mulți dintre pensionarii din România se confruntă cu probleme financiare și nevoia de a suplimenta veniturile din pensii. Așadar, acordarea celei de-a 13-a pensii ar putea fi de un real ajutor pentru acești oameni.

Însă, nu toți pensionarii vor putea beneficia de acest ajutor social. Conform declarațiilor premierului, doar persoanele cu venituri modeste, cuprinse între 1000 și 1500 de lei, vor fi eligibile pentru a primi a 13-a pensie.

Este important de menționat că această inițiativă vine în contextul încercărilor guvernului de a ajuta în special cetățenii cu venituri mici și medii, care au fost afectați de pandemia de COVID-19 și de criza economică care a urmat.

În concluzie, acordarea celei de-a 13-a pensii este o veste bună pentru pensionarii cu venituri modeste din România, care ar putea primi un ajutor financiar binevenit. Însă, cum decizia finală nu a fost încă luată de guvern, rămâne de văzut când și cum vor intra acești oameni în posesia banilor.