Părinții lui Carol, copilul care a căzut de la etaj, în Botoșani, i-au donat organele. Micuțul a salvat multe vieți

Părinții lui Carol, copilul care a căzut de la etaj, în Botoșani, i-au donat organele, după ce și-au luat rămas bun de la el. Micuțul a salvat multe vieți, iar rinichii ficatul și cordul au fost prelevați. Cel mic s-a stins din viață la vârsta de doi ani jumate.

Carol, micuțul în vârstă de doi ani jumate, a intrat în moarte cerebrală, iar părinții săi au făcut un gest nobil și i-au donat oraganele pentru a salva mai mulți dintre minorii care se aflau pe lista de așteptare pentru un transplant.

Părinții lui Carol, copilul care a căzut de la etaj, în Botoșani, i-au donat organele

Carol, micuțul în vârstă de doi ani jumate, a căzut de la etajul trei, în Botoșani. Evenimentul tragic a avut loc în noaptea de sâmbătă, iar micuțul a intrat în moarte cerebrală. Părinții lui au fost de acord să îi doneze organele, dar dorința lor a fost să își poată lua rămas bun de la el.

Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii Sfânta Maria, din Iași, a spus că pacientul transferat de la Botoșani, în vârstă de doi ani, cu traumatis cranio-cerebral sever, a fost declarat sâmbătă, în jurul orei 22:00, în moarte cerebrală.

,,Pacientul transferat de la Botoșani, în vârstă de 2 ani, cu traumatism cranio-cerebral sever, prin cădere de la înălțime, a fost declarat, sâmbătă, în jurul orei 22:00, în moarte cerebrală. Părinții au făcut un gest extraordinar și au fost de acord să doneze organele copilului lor. Din punct de vedere neurologic, activitatea cerebrală era zero. În dimineața de luni, 21 februarie 2022, echipa medicală a recoltat rinichii, ficatul și cordul. Un eveniment neplăcut, dar care, mulțumită acestor părinți, a dat o șansă altor copii. Părinții au venit la spital, au fost lăsați să își ia la revedere de la copilul lor, putem înțelege și noi durerea, și au avut puterea, fiind conștienți că fiul lor nu mai are nicio șansă. Au făcut acest gest pentru a da o speranță la viață altor copii”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria” Iași.

Prof. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, a declarat că s-au recoltat organele celui mic și un avion din Germania a venit pentru a lua ficatul.

,,La copilul pe care l-am adus acum 3 zile de la Botoșani cu elicopterul s-au recoltat organele. A vebinit un avion din Germania pentru a lua ficatul, iar cordul merge la București”, a declaratt prrof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Mesajul emoționant transmis de tatăl celui mic
Părinții lui Carol sunt plini de durere, iar tatăl lui a scris un mesaj, pe pagina lui de Facebook, în momentele în care starea micuțului se agrava, iar el se ruga pentru el. Bărbatul a scris că Dumnezeu lucrează prin oameni, iar medicii luptă și încearcă tot ce este posibil.

„Doamne, Ajută-l! Doamne, Ajută-l! Doamne, Ajută-l și dă-i putere să lupte până prin voia Ta va da un semn ca să îl putem avea pe iubitul nostru Carol, iar lângă noi zâmbind, Amin! Noi ne rugăm pentru el și vă rog păstrați-l și voi în rugăciunele voastre. Cu cât e mai greu cu atât trebuie să credem mai tare. Dumnezeu lucrează prin oameni, iar echipa de medici și asistenți, infermieri luptă și încearcă tot ce este posibil. Eu și familia vă vom fi recunoscători o viață”, a fost mesajul tatălui.