Extrem de cunoscute ca fiind hrana perfectă pentru creier, nucile sunt cunoscute ca fiind o sursă bogată de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, dar și de lecitină și Omega-3.Dar, pe lângă beneficiile pe care nuca le are pentru sanatate, poti profita si de cojile acestor fructe oleaginoase.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii cunosteau proprietatile utile ale cojilor de nuci si le foloseau pentru a trata si preveni diferite afectiuni.In trecut, multi oameni foloseau cojile de nuca pentru tratarea diabetului, făcând infuzie din ele.Ceaiul nu este doar util, ci si foarte gustos.

Ceaiul de coji de nucă ajută şi la întărirea stomacului, îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi tranzitului intestinal, la tratarea incontinenţei urinare sau a infecţiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoza.

Ceaiul are efect benefic asupra gatului inflamat.De asemenea, amelioreaza durerile in gat.Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse. Ceaiul are un efect pozitiv asupra scaderii tensiunii arteriale si imbunatateste circulatia sangvina.

Dacă aveţi vinişoare şi varice, acestea se pot vindeca dacă faceţi frecţii uşoare sau aplicaţi nişte comprese cu macerat din coajă verde de nucă.

Coaja de nuci funcționează, de asemenea, ca stimulent natural pentru creșterea părului, datorită nutrienţilor din compoziția sa, cum ar fi zincul, manganul, fierul şi calciul. Dscoptul din frunze de nuc și din coaja verde de nucă este indicat pentru îngrijirea părului. Poate restabili puterea parului, poate opri caderea si poate preveni aparitia firelor de par albe.Decoctul se prepară dintr-o mână de coji de nucă la două căni cu apă. Se fierbe timp de zece minute, se strecoară, se lasă la răcit și se clătește părul.

Alții mai citesc și:   Îţi Merge Greu ? Citeşte Acatistul Sfântului Mina, Este Cea Mai Puternică Rugăciune

Ceaiul din coji de nucă este deasemenea indicat persoanelor care suferă de avitaminoze, celor cu deficiență de calciu sau celor cu imunitatea scăzută.