Noi detalii despre jaful ca-n filme din Paris. Hoții îmbrăcați elegant, filmați când plecau relaxați de la locul faptei VIDEO

Au apărut primele imagini cu hoții care au jefuit ieri magazinul de lux Piaget din inima Parisului. Cu multă stăpânire de sine, îmbrăcați impecabil, aceștia au fost filmați de un trecător în momentul în care părăseau locul faptei, relatează AFP.

În imagini pot fi observați doi bărbați, femeia care i-ar fi însoțit nu apare în filmare, care se îndepărtează calm de magazinul de bijuterii de lux, pentru a nu da nimic de bănuit celor din jur. Cei doi poartă costume: unul gri, celălalt, negru și merg în aceeași direcție. Primul are un rucsac pe umăr, iar celălalt o geantă pe care o poartă de gât. La scurt timp, aceștia pot fi văzuți dispărând din zonă pe motociclete.

Magazinul de ceasuri şi bijuterii de lux Piaget, situat pe Rue de la Paix din centrul Parisului, a fost jefuit marţi la ora prânzului de trei persoane, doi bărbați și o femeie, care au reuşit să fugă având asupra lor obiecte a căror valoare totală a fost estimată între 10 milioane şi 15 milioane de euro.

Nicio persoană nu a fost rănită în cursul jafului de marţi, a precizat o sursă din Poliţia franceză, scrie Agerpres. Parchetul din Paris a sesizat Poliţia Judiciară în vederea deschiderii unei anchete pentru jaf armat în bandă organizată şi sechestrare în bandă organizată.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, jaful a fost comis de trei persoane în jurul orei locale 13:00. Cel puţin unul dintre răufăcători avea asupra lui o armă de foc.

Precedentul jaf comis într-un magazin de lux din capitala Franţei a avut loc pe 29 aprilie. Atunci, trei indivizi au coborât de pe două motociclete în faţa magazinului de bijuterii Bulgari din Place Vendome, puţin înainte de ora locală 14:00. Doi dintre ei purtau arme de foc cu ţeavă lungă, potrivit unei surse poliţieneşti, iar un agent de securitate a fost lovit. Prejudiciul a fost estimat la mai multe milioane de euro.