Metode naturale pentru a scapa de purici in casa: menta si detergent de vase

Ai descoperit puricii in casa ta si nu stii cum sa scapi de ei? Fie ca sunt adusi de pe drum sau de animalul tau de companie, trebuie sa actionezi rapid si eficient. Chiar daca exista numeroase produse chimice pentru a-i elimina, de ce sa nu incerci metode naturale? In cele ce urmeaza vei gasi doua astfel de metode care te vor ajuta sa scapi de purici cu ajutorul mentii si a detergentului de vase.

Cu menta

Menta este o planta aromatica ce contine uleiuri esentiale ce resping puricii, precum si alte insecte. Iata cum o poti folosi pentru a scapa de purici:

Zdrobeste intr-un mojar o mana de menta si piseaza-le pana cand uleiul din frunze va iesi.

Pune pasta obtinuta intr-un tifon si agata-l intr-o camera sau intr-un alt loc infestat de purici.

Toarna 1-3 picaturi de ulei de menta pe zgarda cainelui si pune zgarda la gatul acestuia. Ai grija ca locurile atinse de ulei sa nu vina in contact cu pielea cainelui.

Adauga frunze de menta uscata in pungi de hartie si pune-le pe podea. Daca ai copii sau animale de companie, pune-le la inaltime, acolo unde ei nu pot ajunge.

Cu detergent de vase

Detergentul de vase este un alt remediu natural pentru a scapa de puricii din casa ta. Iata cum il poti folosi:

Umple un bol sau o farfurie cu apa calda si adauga cateva picaturi de detergent de vase.

Aprinde cateva lumanari mici si aseaza-le in jurul bolului sau a farfuriei.

Lumanarile vor atrage puricii, iar cand acestia vor incerca sa sara pe ele, vor cadea in bolul/farfuria cu apa si detergent.

Inlocuieste apa din bol/farfurie cu regularitate pentru a asigura eficacitatea acestui remediu.

In concluzie, aceste doua metode naturale te vor ajuta sa scapi de puricii din casa ta fara a fi nevoie sa recurgi la produse chimice periculoase pentru sanatatea ta si a animalului tau de companie. Ai grija sa respecti instructiunile si sa inlocuiesti menta si apa din bol/farfurie cu regularitate pentru a fi sigur ca eliminarea este completa si eficienta.