Membrul trupei The Eagles s-a stins din viață. Iată care a fost cauza decesului

Randy Meisner, membru fondator al The Eagles, s-a stins din viață miercuri, la un spital din Los Angeles.

Randy Meisner a contribuit la modelarea sunetului country-rock la începutul anilor 1970, iar la vârsta de 77 de ani, acesta a lăsat un gol în sufletul celor ce îi apreciază muzica.

Ultimii ani ai lui Meisner au fost afectați de probleme de sănătate, atât fizice, cât și psihice. Prietenul său, Jim Newton, a depus o cerere pentru ca Meisner să fie plasat sub tutelă în 2015, dar înainte de a putea fi luată o hotărâre, soția acestuia, Lana Rae Meisner, a murit după o împușcătură accidentală în casa lor.

Meisner și-a depus propria cerere pentru o conservare temporară după moartea ei, declarând că „abia a putut să accepte pierderea bruscă și tragică a soției sale iubitoare”. Miercuri a fost ziua în care lumea rock-ului a suferit o pierdere uriașă, atunci când Randy Meisner a trecut la cele sfinte, la vârsta de 77 de ani, din cauza complicațiilor cauzate de boala pulmonară obstructivă cronică, arată declarația publicată de pe site-ul trupei.

„The Eagles sunt triști să raporteze că membrul fondator, basist și vocalist, Randy Meisner, a murit aseară la Los Angeles. Randy a fost o parte integrantă a Eagles și a contribuit la succesul timpuriu al trupei. Gama sa vocală a fost uimitoare, așa cum este evident în balada lui, Take It to the Limit”, au transmis foștii colegi ai trupei.

Viața tumultuoasă a lui Randy Meisner
Membrul trupei The Eagles s-a stins din viață

Iată care a fost cauza decesului

Eagles, a fost basistul fondator în Poco, grup pe care l-a format în 1968 împreună cu Richie Furay și Jim Messina din Buffalo Springfield.

Meisner a părăsit grupul după lansarea debutului Pickin’ Up the Pieces și s-a alăturat pentru scurt timp trupei Stone Canyon a lui Rick Nelson. Apoi a devenit membru al trupei de suport a Lindei Ronstadt, alături de Don Henley , Glenn Frey și Bernie Leadon, dar în 1971, s-a despărțit de Ronstadt și a semnat cu David Geffen’s Asylum Records și s-au numit Eagles.

Fimasa trupă nu a fost un mediu foarte bun pentru artist, astfel că tensiunile interne ale trupei și sănătatea proastă a acestuia au determinat părăsirea trupei. Meisner și-a lansat o carieră solo în 1978, obținând un hit de soft rock cu „Hearts on Fire” doi ani mai târziu.

După ce au trecut aproape 15 ani, Eagles s-au reunit în 1994, însă Meisner nu a fost implicat. Ceremonia de introducere a Rock & Roll Hall of Fame din 1998 a dovedit ultima dată când avea să împartă scenă cu fosta sa trupă, deși i-au transmis o invitație pentru a se alătura turneului History of the Eagles în 2013. El a refuzat, invocând starea de sănătate care nu îi permitea să facă astfel de apariții, relatează rollingstone.com.