Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, după ce la magistrala de gaz din Călimănești, Vrancea, s-a produs o explozie, urmată de incendiu. 4 persoane au murit pe loc, iar alte 5 au fost grav rănite. Potrivit primelor informații, se pare că muncitorii operau un utilaj și ar fi atins, din greșeală, conducta de gaz.

Totul a avut loc noaptea trecută, când cele 9 victime operau un utilaj atunci când, din greșeală, au atins conducta de gaz. Se pare că aceștia lucrau pentru autostrada A7, care va fi inaugurată în zonă.

Alerta a fost declanșată în jurul orei 01:30, când pe șantier se aflau zece muncitori.

Victimele au fost transportate de urgență la spital pentru a primi tratament medical, potrivit ISU Vrancea. De asemenea, în urma exploziei urmate de incendiu, autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

„În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti. În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a transmis Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

A fost activat planul roșu de intervenție. 4 persoane au murit pe loc

În ceea ce privește victimele, trei dintre muncitori au fost transportați la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Adjud, iar ceilalți doi, care au suferit arsuri mai grave, au fost transportați la două unităţi medicale din București. Unul dintre ei este internat la Bagdasar Arsseni, iar altul la Spitalul Floreasca.

De asemenea, în încercarea de a supraviețui, unii dintre răniți nu au mai așteptat sosirea ambulanțelor și au decis să meargă pe jos până la drumul european 85, acolo unde au reușit să oprească câteva mașini care să-i transporte la spital.

Alții mai citesc și:   „Dumnezeu, el a făcut minunea asta!” Ce a făcut băiețelul care a fost azvârlit de propria mama, în Botoșani. Tatăl copilului simte o mare bucurie

După aproximativ trei ore, echipajele de intervenție au reușit să stăpânească incendiul și au continuat să lucreze la răcirea utilajelor afectate de flăcări.

La locul incidentului au fost prezente șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transportul de persoane și tratarea victimelor a ISU Vrancea, precum și cinci ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

Menționăm că, explozia din Călimănești, vine la mai puțin de o lună după ce o stație GPL a explodat și a exterminat mai multe gospodării și a luat viețile mai multor oameni în Crevedia. În urma exploziei de la Crevedia, 5 persoane au murit, 54 au fost rănite, 6 clădiri au fost distruse de flăcări, iar alte 77 de clădiri au fost afectate.