Orice bancnotă poate avea o valoare mult mai mare decât cea înscrisă oficial, de aceea ar fi bine să-ți verifici portofelul și să vezi dacă nu cumva ai astfel de hârtii care îți pot aduce câștiguri financiare. Pe unii bani din hârtii există anumite detalii care fac diferența față de celelalte bancnote, iar uneori suma pe care o poți lua pe unele dintre acestea, poate fi chiar de două ori mai mare decât valoarea cunoscută.

La ce trebuie să te uiți? În primul rând la numărul de serie al bancnotei, pentru a vedea dacă este unul special. De asemenea, o pată sau altă eroare de tipărire poate crește valoarea acestora.

Colecționarii de bancnote caută anumite numere speciale

Pentru un colecționar, o bancnotă care are seria lipsă sau anumite numere speciale trecute este de interes. Aceștia spun că, secvențele de numere care la început au multe zerouri sunt foarte căutate. În aceași situație sunt și cele cu numere care se repetă ritmic. De asemenea, și palindromurile (șirurile de numere care pot fi citite la fel de la stânga la dreapta și invers) sunt extrem de căutate de către colecționarii de bani de hârtie.

Cum mai crește valoarea banilor de hârtie

Se pare că, valoarea unei bancnote devine mai mare, nu numai dacă are o serie specială. Și cele cu greșeli de tipărire sunt, chiar dacă nu vă așteptați la asta, valoroase! Se poate întâmpla să aveți o bancnotă ce are simbolul euro șters sau ștampilele sunt distorsionate. Nu o aruncați. Tocmai aceasta este valoroasă.

Cu cât se vinde pe Ebay o bancnotă de 100 de euro cu o greșeală de tipărire

Alții mai citesc și:   A inceput Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce este interzis pana pe 15 august si ce trebuie sa respecti daca vrei sa-ti mearga bine

Pe Ebay se vinde o bancnotă de 100 de euro pentru suma de 1000 de euro deoarece are o greșeală de tipărire – simbolul euro nu este complet vizibil pe o parte, scrie publicația germană merkur.de.

Acum 10 ani, un colecționar a achiziționat o bancnotă de 100 de euro care a fost scoasă pe piață fără număr de serie cu 11.900 de euro. Totodată, o altă persoană a plătit pe o bancnotă de 20 de euro, suma de 550 de euro. Ce a făcut să-i crească acesteia atât de mult valoarea? În serie se repeta de foarte multe ori cifra 2.

Atenție la banii falși

Trebuie, însă, să acordați o mare atenție dacă vreți să achiziționați astfel de bancnote. Ele pot fi false. De aceea, înainte de a le cumpăra, ar trebui să le verificați.