Cutremur în Arad. Intervenţie a pompierilor după cutremur la tencuieli şi elemente căzute de pe clădiri. Primele imagini

Pompierii intervin, marţi seară, după ce în municipiul Arad localnici de pe mai multe străzi au raportat că elemente de construcţie şi tencuieli au căzut de pe faţadele unor clădiri, o altă misiune de recunoaştere având loc în judeţ.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad declară că au primit mai multe apeluri de la locuitori de pe străzi din zona centrală şi din zona arhitecturală a oraşului, cum ar fi străzile Mărăşeşti, Episcopiei, Decebal sau Lucian Blaga.

„Avem solicitări pentru degajarea unor elemente de construcţie de pe clădiri, cum ar fi tencuieli sau elemente din componenţa arhitecturală a imobilelor. Nu sunt semnalate alte incidente sau victime.

De asemenea, echipaje operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere în municipiu şi judeţ”, a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Alexandra Klein, conform Agerpres.

Un cutremur semnificativ, de magnitudine 5,3 pe Richter, s-a produs marţi seara, la ora locală 20,26, în Banat, judeţul Arad, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la o adâncime de 6,4 kilometri, la 24 km E de Arad, 50 km NE de Timişoara, 74 km SE de Bekescsaba, 93 km N de Reşiţa.