ANM a emis prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni. În perioada 25 septembrie – 8 octombrie 2023 vremea se va menține frumoasă și însorită.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza completă pentru următoarele două săptămâni. În perioada 25 septembrie- 8 octombrie 2023 vremea va fi frumoasă.

În intervalul 25 septembrie- 8 octombrie 2023 valorile termice se vor apropia de 30 de grade Celsius în mai multe zone din țară, acestea fiind mai mari decât normalul perioadei.

Vremea în Banat

În prima săptămână, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru finalul acestei luni.

În medie, valorile termice maxime vor fi de 25- 28 de grade Celsius, cu 4- 7 grade mai mult decât normalul perioadei, iar minimele vor fi de 10- 15 grade Celsius. De la 1 octombrie vremea se va răcori, astfel încăt valorile termice vor scădea către normalul perioadei, fiind vorba despre 20- 21 de grade pe timp de zi și 8- 11 grade pe timp de noapte.

În prima parte a intervalului menționat anterior ploile vor lipsi, iar ulterior, după data de 1 octombrie, poate ploua local în unele zile.

Vremea în Crișana

În prima parte a intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât normalul așteptat pentru această perioadă.

În medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 25- 28 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 9- 15 grade. De la 1 octombrie, vremea se va răcori, iar valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, cu temperaturi de 19- 21 de grade pe timp de zi și 8- 11 grade pe timp de noapte.
În prima săptămână, ploile vor lipsi, iar de la 1 octombrie poate ploua local în unele zile.

Vremea în Transilvania

Până la data de 1 octombrie, vremea se va menține mult mai caldă decât normalul perioadei, iar în primele zile abataerile de la temperaturile normale pentru început de octombrie vor fi de până la 6- 8 grade Celsius.

Temperaturile maxime vor fi de 23- 27 de grade, iar cele minime de 8- 13 grade. Ulterior, vremea se va răcori, iar temperaturile vor coborî până la 18- 21 de grade pe timp de zi și 5- 9 grade pe timp de noapte.

Alții mai citesc și:   El este Marius, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Avea 29 de ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil

În prima săptămână nu se arată condiții de ploiae, însă după 1 octombrie există posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Vremea în Maramureș

În prima săptămână, vremea va fi mult mai caldă decât normalul perioadei pentru finalul lunii septembrie, iar media temperaturilor maxime va fi de 24- 27 de grade Celsius și minime de 9- 12 grade. De la 1 octombrie vremea se va răcori și vor exista zile cu temperaturi apropiate de cele normale, fiind vorba despre 18- 19 grade pe timp de zi și 6- 8 grade pe timp de noapte.

În prima săptămână din interval nu se arată ploi, însă după data de 1 octombrie poate ploua local în unele zile.

Vremea în Moldova

În prima parte a intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât normalul perioadei, iar în medie, temperaturile maxime vor fi de 25- 27 de grade și minime de 10- 15 grade. De la 1 octombrie, vremea se va răcori, iar valorile termice se vor apropia de normal, până la 18- 21 de grade pe timp de zi și 7- 11 grade pe timp de noapte.

În prima săptămână, ploile vor lipsi, iar după data de 1 octombrie crește probabilitatea ploilor locale în unele zile.

Vremea în Dobrogea

În mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână, valorile termice pe timp de zi se vor menține mai ridicate decât cele climatologic specifice, iar în medie temperaturile maxime vor fi de 24- 27 de grade. În primele zile ale lunii octombrie vremea se răcorește, iar maximele pe timp de zi vor fi de 20- 24 de grade, iar ulterior temperaturile vor mai crește ușor. Pe timpul nopții, la începutul perioadei se vor înregistra valori de 18- 20 de grade în zona costieră și 14- 17 grade în restul regiunii, iar după data de 1 octombrie, minimele vor fi de 11- 14 grade.

Alții mai citesc și:   Alo, cretinule, adu-mi urgent o cafea!

În prima săptămână, ploile vor lipsi. După data de 1 octombrie, dar mai ales la finalul perioadei prognozate, vor exista ploi locale, în general slabe.

Vremea în Muntenia

În prima săptămână, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii septembrie, iar în medie temperaturile maxime vor fi de 25- 28 de grade, iar minimele de 11- 15 grade Celsius. La începutul lunii octombrie sunt așteptate valori termice mai scăzute, acestea apropiindu-se de normalul perioadei cu temperaturi de 20- 23 de grade pe timp de zi și 8- 12 grade pe timp de noapte. Temperaturile pe timpul nopții vor fi din nou în creștere ușoară, ulterior.

În prima parte a intervalului ploile vor lipsi, iar după data de 1 octombrie poate ploua local în unele zile.

Vremea în Oltenia

În prima parte a intervalului, vremea se va menține mult mai caldă decât normalul pentru finalul lunii septembrie, iar temperaturile maxime vor fi de 25- 28 de grade Celsius, iar cele minime de 10- 15 grade. Ulterior, vremea se va răcori, iar în zilele de 2 și 3 octombrie, temperaturile vor fi mai apropiate de normal cu o medie de 20- 23 de grade ziua și 7- 11 grade noaptea. Apoi, pe timp de zi, valorile termice vor fi din nou în creștere ușoară.

În prima săptămână din interval ploile vor lipsi, iar după data de 2 octombrie ar putea ploua local în unele zile.

Vremea la munte

În mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână, valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mult mai ridicate față de normalul perioadei, mai ales la altitudini sub 1400 m, iar pe crestele cele mai înalte, dar și în depresiuni maximele vor fi de 12- 20 de grade și minimele de 5- 10 grade. Pentru primele zile din luna octombrie se anunță vreme ceva mai răcoroasă, cu valorile spre cele obișnuite în această perioadă din an.

În prima săptămână, ploile vor lipsi, iar după data de 1 octombrie există o probabilitate ridicată de ploaie, local.