Coșmarul continuă în Mariupol. Mii de ucraineni, duși cu forța în Rusia

Războiul continuă în Ucraina, după aproape o lună de la izbucnire. Situația este extrem de dificilă și cu atât mai gravă în unele zone, precum Mariupol. Acest oraș este principala zonă de interes a rușilor, unde lovesc neîncetat.

Ucraineni luați cu forța în Rusia

Mariupol continuă să fie principala țintă a rușilor și atacurile sunt tot mai grave. Mii de locuitori din Mariupol au fost luați împotriva voinței lor și duși în Rusia de către forțele ruse. Primarul orașului susține că mii de oameni au fost duși în tabere de ruși, unde le-au fost verificate documentele și telefoanele, după care au fost duși în orașe din Rusia.

Primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, a comparat acțiunile Rusiei cu “evenimentele oribile din al Doilea Război Mondial, când naziștii au capturat oamenii cu forța”. Generalii le transmit oamenilor că este riscant să iasă din buncăre și le recomandă să rămână acolo cât de mult pot.

Maiorul Denis Prokopenko a precizat că oamenii se tem să iasă la suprafață chiar și pentru a face achiziții esențiale, motiv pentru care preferă să mănânce mai puțin și să bea apă cu portia, pentru a evita deplasările. Maiorul susține că atacurile de acum sunt aproape necruțătoare și ce se petrece în Mariupol este de nedescris: cadavrele sunt lăsate pe stradă, pentru că nu are cine să le mai ridice.

Școala de artă, bombardată

Trupele ruse au aruncat bombe asupra școlii de artă din Mariupol, unde se adăposteau o mulțime de oameni. Peste patru sute de ucraineni se aflau acolo, iar în acest moment nu se știe care este cu adevărat bilanțul victimelor.

Persoanele care se aflau la acea locație se află și acum sun dărâmături și există posibilitatea chiar și de decese. La fata locului este foarte greu pentru forțele de salvare să se deplaseze, pentru că încă au loc bombardamente.