Administrația Națională de Meteorologie a emis luni un cod galben de vânt puternic. Atenționarea intră în vigoare din această seară de la ora 21:00 și va fi valabilă până marți, 5 septembrie la ora 10:00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic.

Acesta va fi valabil din această seară de la ora 21:00 până mâine dimineață la ora 10:00.
Meteorologii au anunțat că județele vizate sunt: Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Constanța și Tulcea.

Cod galben de vânt în România

În intervalul menționat, în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe parcursul zilei de luni, local și temporar în vestul și sud-estul teritoriului și izolat în rest, cu viteze în general de 40…50 km/h. Marți, vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul țării, au anunțat meteorologii.

Fenomen meteo deosebit surprins la Arad.

Localnicii au rămas cu gura căscată. Imaginile zilei!

În cursul zilei de duminică, pe data de 3 august 2023, mai multe zone din România au fost lovite de ploi torențiale și furtuni violente. Un fenomen meteo remarcabil a avut loc în județul Arad, acolo unde cerul a oferit un spectacol rar și impresionant.

După ce toată vara România a fost sufocată de caniculă, acum, țara noastră se confruntă cu fenomene meteorologice deosebite. Duminică, pe data de 3 septembrie 2023, o mare parte a țării a fost afectată de ploi abundente și furtuni intense.

Ieri, mai bine de jumătate din țară s-a aflat sub avertizare de cod galben de furtuni și vijelii.

Alții mai citesc și:   Datini și obiceiuri de Sfânta Maria Mică

Zone extinse din Transilvania, Moldova și Banat au fost lovite de condiții meteorologice extreme. Cantități semnificative de ploaie au căzut în doar câteva ore, echivalând cu jumătate de lună de precipitații, în timp ce vântul a provocat căderea copacilor și smulgerea acoperișurilor.

Înainte de lăsarea serii, nori întunecați s-au adunat deasupra localității Salonta din județul Bihor.

Tot în același județ, la Tăutelec, un nor cu aspect de fuior a stârnit uimirea localnicilor.