Cei ce intenționează să se înscrie la master și doctorat, școli postdoctorale și de cercetare în străinătate vor beneficia de burse de până la 2.000 de euro.

Burse în valoare de 2.000 de euro pentru cei care studiază în străinătate

Vești bune pentru tinerii români care vor să studieze în străinătate. Ministerul Educației pune la dispoziție burse în valoare de 1.100 și până la 2.000 de euro pentru stagii de masterat și doctorat, postdoctorale și de cercetare în străinătate. 

Cei interesați au la dispoziție peste 90 de domenii de studiu, printre care contabilitate, muzică, biochimie sau științele educației.

Pentru anul următor au fost aprobate 540 de luni de bursă, 312 fiind pentru continuarea studiilor din anul 2023.

Acordarea burselor depinde de tipul de bursă, domeniul de studiu, durata stagiului, dar și de cuantumul burselor. Chiar și așa, guvernanții nu au uitat nici de sprijinul acordat învățământului din România.

Aceștia au anunțat că fac tot posibilul pentru eliminarea inechităților din învățământ.

„Facem tot ce ne-am asumat în domeniul educaţiei pentru a ajuta copiii să meargă la şcoală în condiţii cât mai bune şi să oferim tuturor şansa la educaţie.

Deopotrivă, suntem preocupaţi să avem cadre didactice motivate, iar în acest sens avem în vedere îndreptarea inechităţilor salariale într-un termen cât mai scurt”, a susținut premierul Marcel Ciolacu.Elevii vor primi burse mai mari în anul 2024

Ministerul Educației a anunțat faptul că elevii din România vor beneficia de prima bursă în luna noiembrie. Elevii se vor putea bucura de una dintre bursele de excelență olimpică, de merit, socială și bursă tehnologică.

Alții mai citesc și:   Calendar Ortodox pentru data de 11 octombrie 2023: Ce sărbătoare este miercuri? Sfântul ce îi salva pe cei bolnavi

Elevii ar trebui să intre în posesia burselor pe data de 15 noiembrie.

„Am adunat la un loc răspunsurile la cele mai frecvente întrebări primite din şcoli, în ultimele zile, pe tema acordării burselor şcolare. Răspunsurile la aceste întrebări, precum şi alte informaţii transmise după publicarea Metodologiei de acordare a burselor şcolare sunt disponibile în secţiunea special creată în acest sens pe site-ul Ministerului Educaţiei ”, a transmis Ministerul Educaţiei, pe pagina de Facebook.

Bursa de excelență olimpică I poate ajunge și la 3.000 de lei, iar cei ce beneficiază de bursa de excelență II va fi în valoare de 700 de lei. Bursa de merit este în valoare de 450 de lei, iar bursa socială și tehnologică este în valoare de 300 de lei.