Când intră pensiile pe card în septembrie 2023? Mai mulți bani de la stat pentru această categorie de pensionari

Când intră pensiile pe card în septembrie 2023? Anumite categorii de pensionari vor primi mai mulți bani de la stat luna aceasta.

Care este data la care pensionarii din România își vor primi pensia în luna septembrie? Seniorii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei vor primi luna aceasta, pe lângă pensie, și suma de 700 de lei, bani care reprezintă cea de-a doua tranșă din ajutorul pentru compensarea prețurilor la energie .

Când intră pensiile pe card în septembrie 2023

Data la care pensionarii români primesc pensia în septembrie 2023 diferă în funcție de modul în care au ales să le fie livrați banii. Astfel, plata drepturilor de pensie pentru luna septembrie prin Poșta Română se face în perioada 1-15, la domiciliul pensionarilor.

Pentru cei care nu sunt găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În ceea ce privește pensionarii care au ales plata în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia pentru luna septembrie va intra pe card în data de 12, cel târziu pe 13.

Pensionarii care primesc în septembrie bani pentru plata facturilor la energie

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei vor primi luna aceasta, pe lângă pensie, și suma de 700 de lei. Acești bani vor fi virați pe cardurile de energie și reprezintă cea de-a doua tranșă acordată pentru pentru plata facturilor sau a datoriilor la energie.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va vira Companiei Naționale Poșta Română aproximativ 1,44 miliarde lei în data de 15 septembrie, pentru ca a doua tranșă în valoare de 700 lei să ajungă pe cardurile beneficiarilor.

„ Asigurăm plata celei de a doua tranșe din ajutorul pentru compensarea prețurilor la energie și ne dorim ca acest sprijin să ajungă cât mai repede la familiile vulnerabile, care au nevoie de acești bani. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate în fața lor, așa cum e normal”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vor beneficia de a doua tranșă pentru plata facturilor la energie aproximativ 2 milioane de gospodării. Din acestea, circa 1,65 milioane de gospodării au beneficiat și de prima tranșă din acest ajutor, în prima parte a acestui an, iar alte aproape 400.000 de familii primesc pentru prima dată acest sprijin.