Bicarbonatul de sodiu – soluția naturală pentru părul nedorit din zona intimă!

Sănătate și frumusețe cu bicarbonat de sodiu

Epilarea zonei intime este o problemă pentru multe femei. În general, optăm pentru epilarea cu ceară caldă sau rece, epilarea cu zahăr sau cu lamă. Însă, există un mod 100% natural și eficient de a scăpa de părul nedorit din zonele sensibile și de punctele roșii de iritație. Cu siguranță nu te-ai gândit la întrebuințările neașteptate ale banalului bicarbonat de sodiu.

Ingrediente și mod de preparare:

200 ml de apă și o lingură de bicarbonat de sodiu.
Se fierbe apa până ce dă în clocot, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și se amestecă bine.

Amestecul se aplică înainte de culcare pe zonele unde doriți să scăpați de părul din zona inghinală. Dimineața următoare, se îndepărtează produsul și se aplică loțiune de hidratare. Tratamentul se face de 2-3 ori pe săptămână. În scurt timp veți observa rezultate!

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat și în alte scopuri. Descoperă mai jos alte întrebuințări neobișnuite ale acestui ingredient.

Deodorant

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pe post de deodorant. Amesteca o parte bicarbonat de sodiu cu o parte de amidon de porumb și aplică produsul la subsuori, atunci când este necesar.

Dinți albi

Dacă vrei să ai dinții albi și strălucitori, iată ce să faci! Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu cinci picături de peroxid de hidrogen. Adaugă puțină apă și omogenizează bine ingredientele, până când obții o pastă consistentă. După ce aplici pasta pe dinți, las-o să acționeze cinci minute și apoi periază. La final, clătește cu apă.

Înmoaie cuticulele

În cazul în care obișnuiești să-ți tai cuticulele, mai gândește-te. Întrucât există riscul apariției unor infecții, indicat este să înmoi cuticulele pentru a le împinge, nu să le tai. Pune într-un bol bicarbonat de sodiu și apă caldă. Amestecă bine ingredientele, apoi aplică pasta pe cuticule pentru a înmuia pielea.

Exfoliază delicat tenul

Ai tenul gras și acnee? Bicarbonatul de sodiu face minuni în acest caz. Amestecă bicarbonat de sodiu și apă și, cu pasta obținută, masează tenul prin mișcări circulare. În felul acesta, elimini celulele moarte.

Elimină punctele negre

Pentru a împiedica apariția punctelor negre, încearcă următorul remediu: amestecă o ceașcă de apă distilată cu o linguriță de bicarbonat de sodiu.

În concluzie, bicarbonatul de sodiu este un ingredient miraculos cu multiple întrebuințări. Folosindu-l, poți economisi bani și poți avea grijă de sănătatea și frumusețea ta în mod natural și eficient.