Copiii care provin din familii cu venituri mici vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de 500 de lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Fiecare copil ce provine dintr-o familie cu venituri mici va primi un ajutor în bani sub formă de tichet social.

Ajutor pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici

Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul potrivit căruia ajutorul se va acorda fiecărui copil, însă cu unele excepții.

„ Acordăm tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici!,” a spus premierul Ciolacu.

Este vorba de peste 400.000 de copii care vor primi un astfel de ajutor în valoare de 500 de lei, respectiv cei care merg la grădiniță și la școală și care provin totodată din familii cu venituri mici.

Banii vor putea fi folosiți la achiziționarea de rechizite și haine, potrivit premierului.

„Acordăm, astăzi (joi- n.r.), prin Ordonanță de Urgență, tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale ”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, copiii vor primi astfel de tichete anual, timp de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024. Finanțarea în valoare de 120 milioane euro este asigurată integral din fonduri europene. 

În cât timp pot fi cheltuite sumele aferente voucherelor sociale

Guvernul a venit cu un răspuns referitor la întrebarea „cât timp avem pentru a cheltui banii primiți pe voucherele sociale”. 

Cardurile sociale sunt alimentate în șase tranșe, iar fiecare tranșă constă în suma de 250 de lei, acestea fiind alimentate la fiecare două luni. Banii nu pot fi retrași sub formă de numerar, astfel că banii vor putea fi folosiți doar pentru a cumpăra alimente sau la mese calde.

Alții mai citesc și:   Trei zodii cu noroc triplu pe final de septembrie 2023. Ei au noroc cu carul la bani, dragoste și în carieră

Ei bine, beneficiarii trebuie să știe faptul că nu trebuie să se grăbească să cheltuiască acești bani.

Acestea au o durată de un an de zile de la primirea lor.

„Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, a transmis Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.