În fiecare an, pe data de 20 octombrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Cuvios Gherasim din Kefalonia, mare făcător de minuni și tămăduitor.

Calendar ortodox 20 octombrie 2023. De-a lungul timpului, foarte mulți credincioși au mărturisit că sfântul i-a vindecat de boli fizice, dar și de tulburări psihice. În această zi, este bine să rosteşti rugăciunea pentru vindecare și alungarea durerilor, necazurilor, ispitelor, care este mai puternică dacă este spusă chiar în ziua praznicului sfântului.

Sărbători religioase 20 octombrie 2023

Ortodoxe: Sfântul Gherasim din Kefalonia

Greco-catolice: Sf. m. Artemie

Romano-catolice: Ss. Cornel, centurion; Maria Bertilla, călug.

Calendar ortodox 20 octombrie 2023

Sfântul Gherasim din Kefalonia s-a născut în anul 1508 în satul Trikkala din Peloponez. A făcut parte din familia de nobili bizantini, Notara, potrivit crestinortodox.ro. Bunicul său, Luca Notara, a fost ultimul prim ministru al Imperiului Bizantin. A ales de tânăr să se călugărească în insula Zakintos, ulterior primind Schima Mare în Muntele Athos. A mers la Ierusalim unde a stat timp de 12 ani. În acest timp a fost hirotonit diacon și preot.

A petrecut o vreme în Creta și Zakyntos, iar în 1555 a ajuns în Kefalonia.

În cele două zile din an în care acest sfânt este cinstit (16 august si 20 octombrie), racla cu sfintele sale moaşte este purtată pe deasupra persoanelor suferinde de boli psihice sau demonizate, aducând și astăzi numeroase tămăduiri.

Rugăciune către Sfântul Gherasim din Kefalonia pentru vindecare, pentru alungarea durerilor, necazurilor, ispitelor

Sfinte Gherasim, robule al lui Hristos, cel ce ai strălucit înaintea oamenilor ca lumină în întuneric, care ai călăuzit poporul spre cunoaşterea adevăratului Dumnezeu, primeşte de la noi această puţină rugăciune. Vezi, Sfinte, durerile noastre. Vezi necazurile care ne apasă. Vezi mulţimea ispitelor care ne învăluiesc neîncetat.

Alții mai citesc și:   ”Cancerul poate fi tratat”! Rețetele doctorului Valeriu Popa pentru tratarea cancerului! Rezultatele au uimit întreaga lume

Roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, aşa cum te-ai rugat pentru mulţimea credincioşilor care mărturisesc minunile tale. Mare dar ne-a făcut nouă Domnul prin neputreziciunea sfintelor tale moaşte. Că ne-am întărit în credinţă auzind că bolnavii care s-au atins de racla ta au fost vindecaţi şi că i-ai alungat pe diavoli de la cei îndrăciţi.

O, Sfinte Gherasim, precum ai scăpat insula Kefaloniei de jugul agarenilor şi de multe necazuri, tot aşa ajută-ne şi pe noi. Am căutat uşurare prin puterile noastre, dar nu am aflat. Am căutat ajutor de la oameni, dar am rămas nemângâiaţi. La tine venim, Sfinte, nădăjduind că nu ne vei ruşina. Ci ne vei da cele de trebuinţă, arătându-ne care este calea pe care trebuie să mergem.

Ştim că dacă în viaţă alegem după voia noastră cea rea, rămânem lipsiţi de ajutorul dumnezeiesc. Roagă-te pentru noi, Sfinte, să cunoaştem şi să facem voia lui Dumnezeu, ca să ajungem în raiul cel preadulce, în care tu Îl lauzi pe Dumnezeu cu toţi sfinţii şi cu toate puterile cereşti, în vecii vecilor. Amin.