Când urmează să fie încărcate voucherele sociale?

În luna august ar trebui să fie încărcate voucherele sociale cu suma de 250 de lei. Acești bani sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România”.

În luna august se oferă tranșa a patra de bani pentru voucherele sociale

Conform calendarului publicat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul 2023 se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, o dată la două luni. Acești bani sunt oferiți prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare.

Ultima tranșă de bani a fost virată în luna iunie 2023, iar acest lucru înseamnă că următoarea tranșă urmează să le fie virată românilor în luna august 2023.

Trebuie menționat faptul că până în prezent, cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului.

Cine va putea beneficia de acest ajutor

Prin OUG 63/2022 se stabilește că de aceste ajutoare pot beneficia:

– pensionarii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei;

– persoanele- copii și adulți- încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei;
– familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;

Alții mai citesc și:   Margit Carstensen, actriţa germană de teatru şi film, a murit

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;

– persoanele fără adăpost.

Tichetele sociale, în valoare de 250 de lei, urmează să fie distribuite la fiecare două luni, în șase tranșe.

De reținut este faptul că aceste calcule se fac doar pe sumele nete obținute de fiecare membru în parte, pe care le poate avea o persoană: pensii, venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din premii și jocuri de noroc sau venituri din alte surse.

În acest an, pe lista beneficiarilor au fost incluse încă 46.130 de persoane

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt din următoarele regiuni: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Separat de cei 2.372.974 de români care deja beneficiază de aceste carduri, au fost incluse pe listele de beneficiari eligibili actualizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale alte 46.130 persoane, pentru care urmează să se emită și distribuie cardul în cursul lunii viitoare.

De aceste carduri sociale beneficiază persoanelor încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Alții mai citesc și:   Vărsătorii, Peștii și încă 4 zodii primesc a doua șansă pentru a face o sumă importantă de bani. Peștii vor culege roadele unei afaceri