Pensionarii primesc o nouă veste. Vor beneficia de bonuri de masă.

În anii trecuţi, pensionarii cu venituri mici au primit bonuri de masă pentru alimente. Guvernul ar putea repeta ajutorul. Mai exact peste 4.5 milioane de români sunt în această categorie pentru care parlamentarii vor să aducă un plus de 300 de lei lunar prin tichete de masă.

Bonuri de masă pentru pensionar

În acest moment, proiectul de lege este în parlament și are mari sanse să fie votat. Bonurile de masă ar urma să fie primite la fel ca la angajați în ziua în care este achitată și indemnizația din partea statului și ar fi pentru 30 de zile.

Valoarea unui bon de masă pentru pensionari ar fi valoarea minimă stabilită de lege, acum este de 15,09 lei.

Însă, pensionarii care doresc să primească bonuri de masă nu mai pot folosi în schimb alte facilitați, cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul.

Astfel, peste 4 milioane de pensionari vor primi bonuri de masă în schimbul tichetelor de călătorie neutilizate.
Un proiect de act normativ, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional, spune că mai mult de 4,5 milioane de pensionari ar putea beneficia şi de tichete de masă.

„ Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Alții mai citesc și:   Cod roșu de vijelie în trei județe, valabil 40 de minute. Rafale de vânt de peste 90 de kilometri la oră

Printre beneficiari se vor număra şi cei aflaţi în evidenţele Caselor Sectoriale de Pensii, după cum precizează deputatul Ştefan Alexandru Băişanu.

„De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai precizează inițiatorii proiectului legislativ.