România a fost zguduită de un nou val de cutremure în noaptea de miercuri spre joi. Seismele au avut loc în Vrancea și Banat.

Două cutremure au fost înregistrate în România, în această dimineață, în Vrancea și zona Banatului.

Seismele au fost de slabă intensitate

Primul cutremur s-a produs la ora 02:03:25 (ora României), în Banat, Timiș. Seismul a fost slab în intensitate, având o magnitudine de 2,3 grade/ Richter și s-a produs la adâncimea de 6,4 kilometri.

Seismul s-a produs la 21km SE de Timișoara, 51km NV de Reșita, 60km S de Arad, 89km E de Zrenjanin.

Al doilea cutremur a avut loc la 03:02:53 (ora României), și a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut o magnitudine de 2,5 grade/Richter și s-a produs la adâncimea de 90,1 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 55km V de Focșani, 57km E de Sfântu-Gheorghe, 65km NV de Buzău, 67km E de Brașov, 88km NE de Ploiești.

Cel mai puternic cutremur din România în acest an, cu o magnitudine de 5,7 pe Richter, a avut loc la 14 februarie în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Astfel, este important să se fie mereu pregătit pentru un cutremur și să se respecte regulile de siguranță în cazul unor astfel de evenimente naturale.

Un cutremur puternic a avut loc în Italia

Orașul Napoli, Italia, a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 4,2, fiind cel mai puternic seism din ultimii 40 de ani. În ciuda intensității, autoritățile italiene susțin că nu au fost înregistrate pagube materiale.

„Dinamica Insulelor Flegree este urmărită în mod constant de reţeaua de supraveghere a Observatorului Vezuviului, în contact strâns cu Departamentul Protecţiei Civile”, a transmis Mauro Di Vito, director al Observatorului Vezuviului.

Alții mai citesc și:   Cum va fi vremea în România în perioada 18 septembrie-16 octombrie 2023? Prognoza meteo completă!

Seismul a avut loc într-o zonă vulcanică, acolo unde se află Vezuviul. Cutremurul face parte dintr-o serie de 60 de seisme ce au avut loc începând cu ziua de marți.

” A fost resimțit de populație, dar, potrivit primelor verificări, nu au fost raportate pagube până în prezent”, a precizat într-un comunicat agenția italiană de protecție civilă.