Se spală de Sf. Maria Mică 2023? Pe data de 8 septembrie este sărbătoare mare în calendarul ortodox! Biserica Ortodoxă cinstește Nașterea Maicii Domnului. Sărbătoarea mai este cunoscută drept Sfânta Maria Mică!

Se spală de Sf. Maria Mică 2023? Anual, pe data de 8 septembrie, creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului.

Sărbătoarea mai este cunoscută ca și Sfânta Maria Mică.

Se spală de Sf. Maria Mică 2023?

Sfânta Maria Mică se sărbătorește la trei săptămâni de la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului care a avut loc pe 15 august.

Este cea mai importantă sărbătoare de la începutul anului bisericesc, care are loc pe 1 septembrie.

În această zi de sărbătoare nu se spală rufe, nu se calcă și nu se face curățenie.

Cei care vor face aceste lucruri, vor atrage răul asupra lor. De asemenea, nu este bine să se aprindă focul.

Potrivit obiceiurilor populare, cei care mănâncă gătit atrag asupra lor boli care „îi pocesc”.

Tot de Sfânta Marie Mică este o zi în care nu ai voie să prestezi munci agricole. Se spune că dacă vei lucra pământul în această zi, recoltele vor fi blestemate, iar vitele se vor îmbolnăvi.
Se spune că în această zi sunt ascultate rugăciunile femeilor care nu pot aduce pe lume prunci, dar și ale femeilor însărcinate pe care Fecioara Maria le va ajuta să nască ușor.

Rugăciunea pe care este bine să o rostești de Sfânta Maria Mică

”Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

Alții mai citesc și:   Ea este Nicoleta, femeia care a fost ucisă de un șofer beat și drogat chiar de ziua ei. Tragedia a avut loc în Popești Leordeni

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

După aceasta se rostește rugăciunea Tatăl Nostru, apoi următoarele cuvinte cuvintele: ”Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin!”.