S-au dezbracat in parc insa cu siguranta nu te asteptai la ce urmeaza ! Asta as vrea sa vad mai des !

Cateva curiozitati despre dans

Dansul este o parte integranta a vietilor noastre, reprezinta una dintre arte si poate fi intalnit pe intreg mapamondul intr-o varietate de forme. Dansatorii sunt cunoscuti ca persoane mai disciplinate,

cu o putere de concentrare mai mare si o perseverenta imbunatatita fata de alte categorii de persoane. Conform cercetarilor, dansul contribuie si la imbunatatirea starii de sanatate

– atat pe parte mentala cat si psihica, ducand la o stare generala de bine. Totul suna excelent, insa exista si cateva curiozitati legate de dans, pe care probabil nu le cunoasteti si pe care le enumeram in continuare.

Supranumita „ciuma dansului”, o manie ce a durat o luna intreaga a ucis zeci de oameni in anul 1518. Persoane din Strasbourg, Franta au dansat pana la epuizare sau pana au cazut prada atacurilor cardiace. Un alt caz celebru

prezinta un grup de oameni ce au inceput sa danseze pe un pod, care in cele din urma s-a daramat sub presiunea vibratiilor si a greutatii participantilor.

Recordul mondial pentru cel mai lung sir conga a fost stabilit de un numar de nu mai putin 119.986 persoane, in anul 1988, in Miami, Florida.

O alta tragedie cu legatura in dans s-a inregistrat la o petrecere de Craciun, la care un barbat s-a stins din viata supraepuizandu-se in timp ce dansa pe o melodie foarte ritmata. Morala ce poate fi desprinsa de aici este ca

daca suferi de anumite probleme de sanatate, nu trebuie sa iti suprasoliciti organismul, chiar prin activitatea placuta a dansului.

Religia hindusa are stranse legaturi cu dansul si muzica – drept dovada stau binecunoscutele filme indiene, presarate tot timpul cu scene dansante in ritmuri specifice.

Sclavilor africani adusi in Brazilia cu 3-4 secole in urma le era interzisa practicarea artelor martiale. Acestia au gasit insa o forma in care puteau sa le practice: binecunoscutul stil Capoeira, care imbina melodiile specifice cu miscari de arte martiale, intr-un mix armonios.
Cu siguranta toata lumea a auzit de Tupac – o legenda a rap-ului anilor 80 si 90. Ceea ce multi nu stiu este insa ca acesta practica baletul – s-a inscris la astfel de cursuri la un studio de teatru din cartierul Harlem.

Cunoscute sau nu, astfel de curiozitati dovedesc un singur lucru: dansul este raspandit la nivel mondial,

indiferent ca este parte din cultura si religie, ca este privit ca o forma de relaxare, destindere si

detensionare sau ca este practicat la nivel profesionist, in competitii.

Lasă un răspuns