România se află sub atenționare de caniculă, potrivit anunțului făcut de meteorologi. Începând de joi până duminică, meteorologii spun că disconfortul termic și canicula vor fi prezente în toată România.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de caniculă şi disconfort termic.

Aceasta este valabilă începând de joi, 17 august 2023 și până duminică, 20 august.
Temperaturile ar putea depăși 37 de grade Celsius în termometre, în sudul şi sud-estul ţării. În regiunile din vestul și estul țării termometrele vor înregistra şi 34 de grade Celsius.

Caniculă și disconfort termic în România

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de joi până duminică, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în sudul şi sud-estul ţării, unde temperaturile maxime vor ajunge la 35-36 de grade Celsius şi în unele cazuri și la 37 de grade Celsius.

„Disconfortul termic va fi ridicat şi în regiunile vestice şi estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade”, a transmis ANM.

Joi după-amiază, în estul şi sud-estul țării disconfortul termic se află în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Căldura persistă la nivelul Europei: Caniculă în Franța și Italia. Incendii de vegetație în insula Tenerife

Tenerife se luptă cu incendiile de vegetație. Mii de localnici au fost evacuați. Pompierii se luptă să stingă flăcările care par să se extindă.

Problemele continuă să existe pe continent. Căldura și-a făcut simțită prezența rapid în Franța. Cinci departamente se află sub alertă de temperaturi extreme. După cele 37 de grade Celsius înregistrare astăzi, meteorologii anunță la finalul săptămânii 40 de grade Celsius. În marile orașe sunt așteptate nopți cu 32 de grade Celsius. În zona de centru a țării au avut loc furtuni cu ploi torențiale și grindină.

Alții mai citesc și:   Dacă Veți Observa Această Insectă În Locuința Voastră, Chemați Imediat Serviciile Speciale

În Italia este așteptat al treilea val de căldură al verii. Trei orașe sunt sub cod roșu de caniculă, printre care Florenţa. La sfârşitul sunt așteptate temperaturi ridicate. În Roma, Florenţa şi Bologna sunt așteptate 40 de grade Celsius, iar în Sardinia temperaturile vor fi mai mari existând posibilitatea să se înregistreze și 45 de grade Celsius în termometre, temperaturi anormal de ridicate.