Administrația locală din Ploiești a instalat o capcană modernă pentru a-l prinde pe ursul Rambo, însă, până acum, singura captură a fost o pisică.

Ursul Rambo cutreieră de trei săptămâni periferia municipiului Ploiești, așa că administrația locală a apelat la o capcană modernă pentru a prinde animalul sălbatic.

Cușca a fost instalată în zona Vega pentru capturarea ursului, dar până acum planul autorităților nu a funcționat. Cu toate astea, mâncarea lăsată acolo a atras alte animale. De exemplu, o pisică a intrat în cușcă, a activat senzorii de mișcare, iar ușa cuștii s-a închis, blocând animalul în interior, relatează Ziarul Incomod.

Nici zilele trecute cușca împrumutată de la primăria Măneciu nu a funcționat, chiar dacă a fost montată în Ploiești, în zonele în care ursul Rambo a venit și a mâncat mere direct din copacii aflați în jurul cuștii.

Primăria Ploiești a anunțat, miercuri, că ursul a fost văzut de mai multe ori în oraș, dar nu a fost încă prins, fiind luate mai multe măsuri pentru capturarea animalului.

Presa locală critică haosul creat de operațiunille de căutare, pentru că de mai bine de trei săptămâni prezența ursului a fost semnalată în apropiere sau chiar în oraș, fără ca autoritățile să reușească să-l captureze.

Pentru că a reușit să scape neprins, ursul a fost botezat „Rambo”. Administrația din Ploiești beneficiază de sprijin de specialitate din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova şi a unui medic veterinar, precum şi de suport direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, Poliţiei Municipiului Ploieşti, respectiv Administraţiei Parcului Memorial „Constantin Stere”.

La operațiunile de căutare, specialiștii și vânătorii de la AJVPS s-au contrazis între ei vizavi de modalitatea de intervenție. În cele din urmă, s-a propus realizarea unui fum de oase, care ar atrage ursul, dar s-a renunțat la idee fără nico explicație.

Alții mai citesc și:   S-a urcat în avion și a dat fiecărui pasager o bancnotă.