Cutremur puternic în Turcia. Oamenii au sărit speriați de la balcoane: „Fie ca Dumnezeu să ne protejeze țara de tot felul de dezastre”

Turcia a fost lovită din nou de un cutremur puternic, însă de această dată mai mic decât cel de pe 6 februarie 2023, care a avut magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter.

Un cutremur puternic a lovit ieri Turcia, la ora locală 20:48, epicentrul fiind localizat la 10 kilometri sud-sud-vest de Malatya şi la 131 km nord-nord-vest de Şanlîurfa, potrivit Centrului Seismologic European pentru Mediterana (EMSC).

Cutremur puternic în Turcia. Ce magnitudine a avut

Seismul a avut o magnitudine de 5,3 și s-a produs la adâncimea de 7 kilometri, a mai transmis agenția seismologică din Turcia.

Potrivit Anadolu, cutremurul a fost resimțit în Kahramanmaraş, Adîyaman, Şanlîurfa şi Gaziantep, dar şi în Malatya.

Un martor a surprins o parte din momentele de panică prin care au trecut locuitorii.

Oamenii au ieșit speriați în stradă

Oamenii au sărit speriați chiar de la balcoanele casei lor. Un copil a fost și el rănit şi transportat la spital, după ce o clădire din districtul Battalgazi, nelocuită și veche, s-a dărâmat și a căzut peste acesta, rănindu-l ușor.

Guvernatorul Malatya, Ersin Yazici, a mai transmis că multe persoane au sărit de la balcon, din cauza sperieturii.

„ Deocamdată nu există pierderi de vieți omenești. Din cauza fricii, a panicii și a săriturilor de la înălțime, 22 dintre cetățenii noștri au fost ușor răniți.

Le doresc cetățenilor noștri răniți însănătoșire grabnică. Fie ca Dumnezeu să ne protejeze țara de tot felul de dezastre”, a spus Yerlikaya.

Turcia a fost lovită de cel mai puternic cutremur din ultimele decenii, la data de 6 februarie 2023. Seismul a avut magnitudinea de 7,8 și a afectat sud-estul Turciei şi nordul Siriei.

În urma tragediei de la sfârșitul iernii, peste 50.000 de persoane și-au pierdut viața.