Cutremur puternic în România! INFP a făcut anunțul chiar acum. Câte grade a avut seismul

Un nou cutremur a avut loc în România, spune Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Acesta nu este singurul care a avut loc în cursul zilei de miercuri, 31 mai.

Cutremur de 3,5 grade pe scara Richter

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), un cutremur ușor, cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, a avut loc miercuri după-amiază, la ora locală 13:10, în zona seismică Vrancea, situată în județul Vrancea.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 72 km, în apropierea mai multor orașe: a fost la 32 km vest de Focșani, 72 km nord de Buzău, 79 km est de Sfântu-Gheorghe, 82 km sud-vest de Bârlad, 85 km sud de Bacău și 94 km est de Brașov.

Cel de-al patrulea cutremur care a avut loc în Vrancea în data de 31 mai

Acesta este cel de-al patrulea cutremur care s-a produs miercuri în regiunea Vrancea. De la începutul lunii mai, România a înregistrat în total 48 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 și 4,7 grade pe scara Richter.

Cea mai semnificativă mișcare tectonică a anului, cu magnitudinea de 5,7 grade, s-a produs pe 14 februarie în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Seism și în noaptea de marți spre miercuri

Potrivit informațiilor transmise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), un eveniment seismic cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc miercuri dimineață în județul Buzău.

Seismologii au anunțat că seismul s-a produs la o adâncime de 147 de kilometri. Zona afectată se află în imediata apropiere a mai multor orașe, printre care Buzău (58 km), Focșani (59 km), Sfântu Gheorghe (59 km), Brașov (65 km) și Ploiești (79 km).

„În ziua de 31 Mai 2023 la ora 03:19:40 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 147km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 58km NV de Buzau, 59km V de Focsani, 59km SE de Sfantu-Gheorghe, 65km E de Brasov, 79km NE de Ploiesti”, arată datele publicate de seismologi.

În județul Buzău, în primele ore ale nopții de marți spre miercuri, la ora 1:24, s-a produs un alt cutremur, de 2,5 grade pe scara Richter. Evenimentul seismic a avut loc la o adâncime de 116 kilometri.