Una dintre combinațiile de alimente preferate de români este pepenele cu brânză. Cu toate că, la prima vedere, poate să nu pară că se potrivește dulce cu sărat, cei deschiși noilor provocări culinare spun că este o combinație delicioasă. Doar că, există și câteva aspecte de care este bine să ții cont.

Nu mai este un secret faptul că pepenele este „vedeta” sezonului cald în materie de fructe, dar parcă se potrivește mai bine atunci când este servit lângă brânză. Ca în cazul oricărei combinații alimentare, există și câteva plusuri, dar și lucruri de care să ții cont dacă vrei să le asociezi.

Pepene cu brânză, o combinație din bucătăria românească

Dacă francezii servesc struguri cu brânză, ei bine, românii adoră pepenele roșu cu brânză. Cu toate că ai spune că acest obicei este popular în alte țări, de fapt, încă din cele mai vechi timpuri, oamenii simpli au combinat aceste alimente, mai ales în perioada în care produsele se găseau rar. La fel de popular este obiceiul de a combina pepenele roșu cu pâine, dar tot mai iubită este varianta cu brânză.

Ce se întâmplă când mănânci pepene cu brânză

Cu toate că pare că este bine să asociezi aceste două alimente care sunt diametral opuse din punctul de vedere al gustului, specialiștii spun că nu este tocmai indicat să consumi pepene cu brânză, sau, cel puțin, nu în cantități mari.

Pepenele, la bază, este un aliment care trebuie consumat fără alte produse lângă, cu atât mai puțin lângă brânză. În cazul celui de-al doilea aliment, brânza nu face decât să împiedice eliminarea apei reținute de corp, fiind unul dintre motivele pentru care nu este recomandată această combinație.

Alții mai citesc și:   Unul dintre bărbații care au decedat, încercând să o salveze pe adolescenta de 16 ani în Mamaia, era tatăl ei. Fata l-a privit murind pentru ea

Cât îngrașă pepenele cu brânză

Dacă totuși pofta este prea mare și te numeri printre cei care adoră pepenele cu brânză, trebuie să știi că nu este indicat să consumi aceste două alimente împreună seara. Cu toate că pepenele este considerat un „aliat” pentru o siluetă perfectă, brânza va influența semnificativ numărul de calorii.

De exemplu, o porție de 150 de grame de pepene are 46 de calorii, ceea ce înseamnă că poți consuma mai mult, dar trebuie să fii atent și la cantitatea de zaharuri, lucru la care se adaugă și caloriile din brânză.

Cu ce fel de brânză se potrivește pepenele roșu

De departe, una dintre combinațiile recomandate cu pepene este brânza feta. Este considerată una dintre cele mai sănătoase, pentru că are un nivel scăzut de calorii. Pe lângă acest lucru, studiile arată că brânza feta are un conținut ridicat de proteine. Cu toate acestea, nu este recomandată a fi consumată zilnic, pentru că are un nivel ridicat de sodiu.

Cu ce se mai poate combina pepenele roșu

La fel de populară este și combinația dintre pepenele roșu și pâine. Situația este asemănătoare ca în cazul în care consumi acest fruct cu brânză, pentru că, în general, pepenele roșu trebuie mâncat fără un alt aliment lângă. Dacă totuși vrei să combini alte alimente cu pepene, poți opta pentru alte fructe, cum ar fi afine, zmeură ori banane, sub forma unui salate.