Noul pachet de măsuri fiscal bugetare vine cu schimbări și pentru angajați, mai exact în modul în care sunt acordate tichetele de masă.

Angajatorul este cel care va decide cu vor fi acordate tichetele de masă, acesta având opțiunea să acorde banii în numerar.

Se schimbă modul de acordare al tichetelor de masă

După anunțarea noilor măsuri fiscal bugetare, Marcel Boloș a venit cu o precizare în ceea ce privește acordarea tichetelor de masă. Ministrul Finanțelor a declarat faptul că angajatorii sunt cei care vor decide dacă tichetelor vor fi acordate ca până acum sau vor fi acordate în numerar.

Tichetele de masă au fost acordate, până acum, sub forma unor tichete de hârtie, pe care angajații le puteau folosi în diverse magazine și supermarketuri. Însă acum, odată cu adoptarea noilor măsuri fiscal bugetare, aceștia le pot primi sub formă de numerar.

”Am lăsat la latitudinea angajatorului să decidă dacă va da banii pe tichet, cum spunem noi, sau îi va da în numerar, va plăti oamenilor în numerar.

Aceasta este decizia angajatorului cu privire la felul în care va da oamenilor indemnizația de hrană”, a susținut ministrul Finanțelor Marcel Boloș.

A fost anunțată valoarea tichetelor de masă
Există și vești proaste pentru unii bugetari în ceea ce privește acordarea tichetelor de masă. Bonurile de masă vor fi acordate angajaților la stat care au un salariu mai mic de 14.000 de lei brut.

Valoarea tichetelor de masă nu va depăși contravaloarea a două salarii minim brute pe ţară/an/persoană valabile la data de 1 ianuarie 2019, iar aceste vor fi impozitate cu 10% pentru asigurările sociale de sănătate.

Alții mai citesc și:   Cele mai inteligente semne ale zodiacului

”În cazul veniturilor din salarii şi asimilate salariilor se propune reglementarea unui regim fiscal aplicabil avantajelor reprezentând echivalentul în lei al tichetelor de masă acordate de angajatori în beneficiul angajaţilor, similar cu cel aplicabil biletelor de valoare, dacă sumele sunt acordate în aceleaşi limite şi condiţii, precum şi cu aceleaşi destinaţii ca cele prevăzute de lege pentru acordarea acestor tipuri de bilete de valoare”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.