Calendar ortodox 17 august 2023: Ce sărbătoare este joi?

Calendar ortodox 17 august 2023. Este sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși. Iată ce sfinți sunt prăznuiți, joi, în Biserica Ortodoxă!

Calendar ortodox 17 august 2023. În fiecare an, pe data de 17 august, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește Sfântul Mucenic Miron și pe Sfântul Gheorghe Pelerinul.

Este sărbătoare mare pentru mii de creștini!

Este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox! Iată tot ce trebuie să știi despre această mare sărbătoare!

Calendar ortodox 17 august 2023. Cine au fost Sfântul Mucenic Miron și Sfântul Gheorghe Pelerinul?

În anul 1846, în satul Sugag din Transilvania, s-a născut Sfântul Gheorghe Lazăr. Acesta a venit pe lume într-o familie cu credință adâncă. La vârsta de 24 de ani, Gheorghe Lazăr a fost nevoit să se căsătorească, iar divinitatea i-a dăruit un cămin, acolo unde s-a bucurat de cei cinci copii ai săi.

Lazăr și-a dedicat aproape toată viața creșterii animalelor, iar în cadrul familiei a trăit o existență modestă, caracterizată de trudă cinstită, post și rugăciune.

Preotul Miron a poposit în Ahaia în timpul domniei împăratului Deciu (249-251). Relatări spun că o mulțime de necredincioși a năvălit în biserica în care slujea Sfântul Miron, în ziua Nașterii Domnului, cu intenția de a captura creștinii și a-i supune torturilor.

Totuși, întrucât a refuzat să facă jertfă idolilor, Sfântul Miron a fost aruncat în flăcări, iar pielea i-a fost smulsă de pe trup. Ulterior, a fost transportat în orașul Cizic și acolo i-a fost secționată capul.