Anunț ANM de ultimă oră! Cod Portocaliu de furtuni și vijelii puternice în România! Care sunt zonele vizate

Anunț de ultimă oră al specialiștilor Administrației de Meteorologie! În urmă cu puțin timp au fost emise două coduri de furtună, unul galben și unul portocaliu de instabilitate accentuată și averse torențiale. Care sunt zonele vizate și până la ce oră va rămâne în vigoare atenționările.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, în urmă cu puțin timp, coduri portocalii și galbene de furtuni, valabile în mai multe zone ale României. Iată care sunt localitățile vizate și în ce interval orar sunt valabile atenționările.

Administrația Națională de Meteorologie, noi atenționări

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis în cursul zilei de azi atenționări cod galben și cod portocaliu de instabilitate accentuată și averse torențiale pentru Transilvania, Crișana și Banat și o informare meteorologică de caniculă pentru Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.

De astăzi, de la ora 12:00 și până luni, la ora 10:00, este valabil un cod galben de vânt și instabilitate atmosferică în Banat, Crișana și Transilvania. Duminică spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Cod Portocaliu de furtuni în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei

Tot de astăzi, de la ora 12:00, și până mâine, la ora 10:00, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, va fi în vigoare o atenționare cod portocaliu. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.