Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă, după ce în 24 de ore s-au raportat 6.481 de noi cazuri de COVID-19: ”Într-o lună poate veni dublarea”

După ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării noastre s-a raportat 6.481 de noi cazuri de coronavirus, Alexandru Rafila iese la rampă și trage un semanl de alarmă.

Specialistul este de părerea că numărul bolnavilor ar putea să se dubleze în maxim o lună, ceea ce ar duce la un număr mare și de decese.

După ce 83 de persoane au decedat in cauza virusului ucigaș din China, dar și după ce numărul infectărilor a trecut de 6.000, s-a instalat din nou panica atât în rândul populației, cât și a specialiștilor.

Astfel, reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat în urmă cu câteva clipe, după ce s-a oficializat bilanțul ultimelor 24 de ore, că situația este una critică și va deveni, cel mai probabil în mai puțin de o lună, și mai critică.

În România s-ar putea dubla sau tripla numărul infectărilor și deceselor cauzate de COVID-19

De ce? Ei bine, Rafila menționează că suntem pe urmele Cehiei, care a înregistrat o creștere alarmantă la nivelul mortalității cauzate de coronavirus. Acest lucru întâmplându-se tocmai pentru că a crescut numărul de infectări, iar sistemul medical a ajuns în colaps.

În aceste condiții, Alexandru Rafila spune că și pe teritoriul țării noastre, dacă se va dubla creșterea infectările, automat ”mortalitatea se va dubla și se va tripla”.

”Daca se dublează numărul de cazuri capacitatea și calitatea intervenției scad foarte mult.

În maxim o lună poate veni dublarea, poate în și mai puțin timp. Uitați-vă in Cehia, a evoluat de la mortalitate de 3-4 la 12. De ce? Pentru că oamneii nemaiavând acces la asistență medicală nu pot fi îngrijiți. Dacă nu oprim creșterea, asistența medicală va fi limitată, nu ai personal să deservească unitățile medicale”, a precizat Alexandru Rafila, scrie stiripesurse.ro. scrie spynews.ro

Admin