A lasat un pahar cu apa pe noptiera, peste noapte. Ce a descoperit dimineata a socat-o

Ai obiceiul de a ține un pahar cu apă pe noptieră? Pentru a-ți satisface o sete nocturnă bruscă, fără a fi nevoit să te ridici și să te deplasezi până în bucătărie. Ei bine, află că acest obicei nu este deloc sănătos, din mai multe motive. Hai să vedem cu ce probleme te poți alege dacă consumi apa din paharul pe care-l așezi pe noptieră înainte de culcare. Cu siguranță nu știai!

De ce nu trebuie să ții un pahar cu apă pe noptieră

Turnarea apei într-un pahar neacoperit și lăsarea acestuia timp de câteva ore pe noptieră îl poate face mai vulnerabil la diferite tipuri de intruși.

Există posibilitatea ca țânțarii, muștele și alte insecte să pătrundă în pahar în timpul nopții. De asemenea, praful și alte resturi pot ajunge în apă în timp ce dormi și este posibil să nu fii conștient de aceste prezențe atunci când consumi lichidul pe întuneric.

Apa își poate schimba gustul

În cazul în care umpli paharul cu apă de la robinet, lichidul conține probabil clor adaugăt pentru dezinfectare. În timp, clorul va începe să se evapore pe timpul nopții, modificând gustul apei.

În plus, atunci când consumi apa din pahar, transferi milioane de bacterii din gură în pahar și apoi în lichid. Așadar, dacă bei noaptea și apoi mergi la culcare, între timp, germenii vor avea ocazia să prolifereze, iar dimineața apa ar putea fi contaminată, fără să ai habar de acest lucru.

De asemenea, trebuie să știi că apa care rămâne peste noapte în paharul tău îşi modifică proprietățile în urma contactului cu aerul absorbind dioxid de carbon. Astfel, dacă o bei a doua zi această apă o să înghiți şi o mică cantitate de acid carbonic, susțin specialiștii.